13.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

Cumpănașu a avut gardă de la Jandarmerie. Se face anchetă în Ministerul de Interne

Noul ministru de Interne a ordonat o anchetă în interiorul acestei instituții, pentru a cerceta condițiile în care controversatul Alexandru Cumpănașu a beneficiat de protecție din partea Jandarmeriei Române.

Alexandru Cumpănașu ar fi avut protecție asigurată cu militari din Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei (BSIJ). Acest serviciu i s-ar fi oferit gratuit, în anul 2019, timp de trei luni, în perioada în care Cumpănașu a fost candidat la Președinția României.

Tot în acea perioadă și în aceeași conjunctură, Cumpănașu ar fi beneficiat și de un automobil de lux, pus la dispoziție de Ministerul Afacerilor Interne. Aprobarea pentru aceste servicii, oferite lui Cumpănașu, ar fi acordat-o Mihai Fifor, care la acel moment era ministru de Interne.

În noiembrie 2019, în primul tur al alegerilor prezidențiale, Cumpănașu a primit circa 1 la sută din voturile exprimate. În turul al doilea s-au calificat, după cum se știe, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă.

Teoretic, potrivit legii din România, protecția candidaților la funcția de șef al statului trebuie s-o asigure Serviciul de Protecție și Pază (SPP), nu Ministerul de Interne. Protecția se acordă cu condiția ca beneficiarul să accepte un asemenea serviciu.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă