7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCumpănașu a avut gardă de la Jandarmerie. Se face anchetă în Ministerul...

Cumpănașu a avut gardă de la Jandarmerie. Se face anchetă în Ministerul de Interne

Noul ministru de Interne a ordonat o anchetă în interiorul acestei instituții, pentru a cerceta condițiile în care controversatul Alexandru Cumpănașu a beneficiat de protecție din partea Jandarmeriei Române.

Alexandru Cumpănașu ar fi avut protecție asigurată cu militari din Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei (BSIJ). Acest serviciu i s-ar fi oferit gratuit, în anul 2019, timp de trei luni, în perioada în care Cumpănașu a fost candidat la Președinția României.

Tot în acea perioadă și în aceeași conjunctură, Cumpănașu ar fi beneficiat și de un automobil de lux, pus la dispoziție de Ministerul Afacerilor Interne. Aprobarea pentru aceste servicii, oferite lui Cumpănașu, ar fi acordat-o Mihai Fifor, care la acel moment era ministru de Interne.

În noiembrie 2019, în primul tur al alegerilor prezidențiale, Cumpănașu a primit circa 1 la sută din voturile exprimate. În turul al doilea s-au calificat, după cum se știe, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă.

Teoretic, potrivit legii din România, protecția candidaților la funcția de șef al statului trebuie s-o asigure Serviciul de Protecție și Pază (SPP), nu Ministerul de Interne. Protecția se acordă cu condiția ca beneficiarul să accepte un asemenea serviciu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă