11.3 C
București
duminică, 17 octombrie 2021

CSM analizează proiectul de lege privind desființarea Secției Speciale

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) discută joi, 11 februarie 2021, proiectul de lege prin care ar urma să fie desfiinţată Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), cunoscută și sub numele de Secția Specială.

La finalul dezbaterii de joi, CSM va emite un aviz cu caracter consultativ, care va ajunge la ministrul Justiției, Stelian Ion. Ulterior, proiectul de lege elaborat de Ministerul Justiției (MJ) va fi discutat și avizat în Guvern, după care va fi trimis în dezbaterea Parlamentului.

Ministrul Stelian Ion anunţase la data de 31 decembrie 2020, imediat după preluarea funcției, că va trimite la CSM proiectul de lege pentru desfiinţarea Secţiei Speciale.

„Încă de la preluarea acestui mandat, am discutat în cadrul Direcţiei de elaborare acte normative în sensul de a face unele corecturi proiectului de lege referitor la desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie şi a trimite acest proiect către Consiliul Superior al Magistraturii în vederea obţinerii unui aviz. Din proiectul iniţial de lege, am păstrat doar partea referitoare la desfiinţarea SIIJ, eliminând celelalte articole care se refereau la aşa-zisele super-imunităţi ale judecătorilor şi procurorilor, pe care nici aceştia nu le ceruseră şi care, din punctul meu de vedere, nu îşi aveau locul în acest proiect de lege. Am avut o colaborare bună cu CSM până în prezent, am obţinut acele avize şi sunt optimist că şi pe viitor se va întâmpla acelaşi lucru şi vom obţine un aviz din partea CSM pe acest proiect de lege”, a explicat ministrul Stelian Ion.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă