11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCronici cu emoții de la Tokyo. Speranțe, nervi, recorduri

Cronici cu emoții de la Tokyo. Speranțe, nervi, recorduri

Sub atenta supraveghere a staff-ului medical din Satul Olimpic, Larisa Iordache, care poartă o gheată de protecție, a revenit în sala de concurs pentru a pregăti ultimele retușuri ale exercițiului de la bârnă, care ar trebui să îi aducă marți o medalie.

“Team Romania JO Tokyo 2020
Larisa Iordache se antrenează acum la Tokyo.
Glezna rezistă, Larisa va lupta pentru visul său!
Antrenorii Lăcrămioara și Cristian Moldovan sunt lângă ea și mulțumesc colectivului medical al COSR pentru ajutor: doctorilor Vasile Oșean, Diana Torje, Dan Tanase, lui Iustin Răduțu, asistent și kinetoterapeutului Mircea Nuțescu. Succes, Larisa!”, a transmis Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Larisa Iordache a fost notată cu 14.133, în calificările de la Ariake Gymnastics Center. Românca a evoluat în prima subdiviziune a concursului și a părut că a avut o problemă la aterizare, la glezna la care a fost operată de mai multe ori la tendonul ahilean. Ulterior, medicii i-au pus diagnosticul de entorsă, însă tratamentul a funcționat şi Iordache pare deja să fi lăsat în urmă durerile.

Finala la bârnă este pe 3 august, astfel că Larisa are timp suficient pentru a ajunge în forma sportivă optimă. Specialiştii cred că, dacă gimnasta noastră va “sta” pe bârnă, are o notă de plecare suficient de mare încât să intre în lupta pentru medalii. Chinezoaicele sunt greu de depăşit, în mod normal, dar o medalie de bronz e accesibilă.

Finalele pe aparate au început de duminică. Simon Biles, marea vedetă a Jocurilor Olimpice, anunțase deja că nu va participa la finalele pe aparate din cauza problemelor pe care le are, legate de sănătatea mentală.

Ea era calificată în toate cele patru finale pe aparate, fiind prima sportivă din ultimii 29 de ani care reușește acest lucru.

Novak Djokovic a avut un turneu de coșmar la Tokyo

Novak Djokovic a cedat complet la finalul Jocurilor Olimpice. Numărul 1 mondial a pierdut și medalia de bronz, care a mers la spaniolul Carreno Busta.

Djokovic a început cu stângul partida și a pierdut primul set. A revenit în cel de-al doilea și a egalat, cu greu, după un set foarte echilibrat. În decisiv, Carreno Busta nu i-a mai dat nici o șansă sârbului și a câștigat 5-3, izbucnind la final în lacrimi, plin de emoții.

Plin de frustrare, Djokovic a avut și două crize de furie în setul decisiv, a aruncat cu racheta de tenis în tribună, iar apoi a lovit puternic fileul tot cu racheta.

Înfrângerea usturătoare de sâmbătă, din cadrul probei de simplu, l-a făcut să se retragă și de la dublu-mixt unde trebuia să lupte alături de Nina Stojanovic cu perechea australiană Ashleigh Barty și John Peers. Odată cu retragerea lui Djokovic, medalia olimpică de bronz va fi adjudecată de Barty și Peers.

Jucătoarea elveţiană de tenis Belinda Bencic (12 WTA, cap de serie nr. 9) a câştigat, sâmbătă, titlul olimpic la simplu feminin la Jocurile de la Tokyo, după ce a învins-o în finală pe cehoaica Marketa Vondrousova (42 WTA) în trei seturi, 7-5, 2-6, 6-3. Elveţianca s-a impus după o partidă care a durat două ore şi jumătate.

Polonia a câştigat sâmbătă primul titlu la ştafetă mixtă 4×400 m, o nouă disciplină la Jocurile Olimpice de la Tokyo, terminând înaintea Republicii Dominicane. Fără vedeta Allyson Felix, Statele Unite, campioana mondială de la Doha din 2019, a ocupat în final doar locul 3 aliniind o echipă ”B” (Trevor Stewart, Kendall Ellis, Kaylin Whitney şi Vernon Norwood). Polonia, în componenţa Karol Zalewski, Natalia Kaczmarek, Justyna Swiety-Ersetic şi Kajetan Duszynski, a inaugurat astfel lista de premii a noii discipline olimpice.

Atleta jamaicană Elaine Thompson-Herah a câştigat medalia de aur în proba de 100 metri la Jocurile Olimpice de la Tokyo, sâmbătă, cu al doilea cel mai rapid timp din istorie (10 sec. 61/100), ea apărându-şi practic aurul obţinut la Rio de Janeiro în 2016, și doborând recordul olimpic. Recordul olimpic data din 1988 și era deținut de Florence Griffith Joyner, cu un timp de 10.62. Thompson-Herah le-a devansat pe compatrioatele sale, Shelly Ann Fraser-Pryce (10.74), câştigătoarea din 2008 şi 2012, şi Shericka Jackson (10.76), podiumul fiind astfel format doar din reprezentantele Jamaicei.
La JO de la Rio, Elaine Thompson cucerise aurul cu timpul de 10.71, în timp ce Shelly Ann Fraser-Pryce obţinuse bronzul cu 10.86.

Brazilia s-a calificat în penultinul act al turneului de fotbal de la Tokyo, după 1-0 cu Egipt. Unicul gol al meciului a purtat semnătura lui Cunha, care a marcat în minutul 37. În semifinale, naţionala carioca va da piept cu Mexic, în timp ce Spania va întâlni Japonia. Partidele vor avea loc marți.

Va urma!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă