15.4 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Corupție la Poliția Rutieră. Mai întâi la Sibiu, acum la Botoșani

Peste jumătate dintre angajații serviciului de Poliție Rutieră a județului Botoșani, adică 16 oameni, sunt cercetați sub acuzația de luare de mită.

La anchetă participă procurori DNA și ofițeri din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) din Ministerul Afacerilor Interne.

Polițiștii rutieri care sunt acum cercetați sunt suspectați că primeau mită de la șoferi, pentru a nu le întocmi dosare penale. Sumele primite nelegal ar fi fost între 100 de lei și 100 de euro de la fiecare șofer. Dintre cei 16 care sunt cercetați, DNA a emis pentru 11 persoane ordonanțe de reținere iar alte cinci persoane sunt plasate sub control judiciar. Dintre cei 16, unul este ofițer de poliție (în prezent, reținut) iar ceilalți sunt agenți de poliție.

Ancheta de la Botoșani intervine la câteva săptămâni după ce o investigație similară s-a declanșat împotriva a 25 de angajați din Poliția Rutieră a județului Sibiu.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă