12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăConstruirea unei nise pentru calorifer

Construirea unei nise pentru calorifer

O solutie estetica si functionala pentru calorifer in timpul izolarii peretilor pe interior.

In planurile de renovare a apartamentului, peretii urmau sa fie izolati pe interior cu vata minerala si gips-carton, luandu-se 0,6 mp  din suprafata dormitorului de 11 mp, ceea ce nu este de neglijat. Caloriferul ar fi intrat suficient de mult in interiorul camerei, creandu-se probleme de functionalitate in zona ferestrei. In aceasta situatie, s-a gasit o solutie eficienta atat din punct de vedere estetic, cat si functional: construirea unei nise in sistemul termoizolant in care sa fie montat caloriferul. Nisa a fost creata sub fereastra cat se poate de simplu prin eliminarea stratului de vata minerala si aplicarea placii din gips-carton, prin lipire, direct pe perete.

1. Inlocuirea conductelor
Vechile conducte au fost eliminate. Deoarece a fost montata o centrala termica de apartament, conductele de tur si retur au fost directionate spre calorifer prin pardoseala.
2. Izolarea peretelui
Mai intai a fost construit un schelet metalic din profile UW30 si CD60.
Intre profilele montate a fost introdusa vata minerala de sticla, iar la final, structura metalica a fost placata cu gips-carton.
3. Construirea nisei
Dimensiunile nisei au fost date de marimea caloriferului. Muchiile au fost realizate din profile CD60. Pe perete a fost lipita o placa din gips-carton, iar pe aceasta au fost fixate consolele caloriferului.
4. Finisarea nisei
Toate muchiile au fost protejate cu profile de colt metalice. Acestea au fost chituite, iar dupa uscarea materialului, zonele respective au fost slefuite in vederea zugravirii.
5. Aplicarea siliconului
Dupa zugravire, au fost realizate ultimele finisaje. Glaful pervazului a fost curatat si degresat foarte bine, iar pe suprafata lui a fost aplicat silicon sanitar, in puncte.
6. Montajul pervazului
Pervazul a fost achizitionat din comert, motiv pentru care a fost masurat si decupat dupa dimensiunile glafului. La final, a fost montat pe stratul de silicon.

Cele mai citite

Cum poți să consumi urzicile

Urzicile sunt la foarte mare căutare primăvara, iar asta mai ales datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă pentru sănătate și nu numai. Prin...

Cât de des ar trebui să faci rotația anvelopelor?

Deoarece anvelopele se uzează diferit pe puntea față comparativ cu cele de pe puntea spate, acestea trebuie rotite periodic pentru a nu ajunge în...

Liviu Harosa, avocat în dosarul Roșia Montană: “Lupta juridică a fost ca o mlaștină, a fost imensă”

Litigiul Roșia Montană a dus la 54 de procese, a căror soluționare, în beneficiul cetățenilor și al statului român, a impus o muncă imensă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă