13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăComisia Europeană deschide anchete privind regulile Apple

Comisia Europeană deschide anchete privind regulile Apple

Comisia Europeană a anunțat că verifică modul în care Apple impune reguli dezvoltatorilor de aplicații cu privire la distribuirea de aplicații prin intermediul App Store. Procedurile oficiale de investigare antitrust sunt obligatorii în demersul de a vedea dacă sunt sau nu încălcate normele Uniunii Europene în materie de concurență.

Anchetele se referă la impunerea acestor reguli pentru toate aplicațiile care concurează cu aplicațiile și serviciile companiei Apple în Spațiul Economic European (SEE) și sunt consecința unor reclamații distincte, depuse de Spotify și de către un distribuitor de cărți electronice/cărți audio, cu privire la impactul normelor privind App Store asupra concurenței în domeniul muzicii difuzate în streaming, respectiv al cărților electronice/cărților audio, anunță Comisia Europeană.

„Apple stabilește regulile de distribuire a aplicațiilor către utilizatorii de iPhone și iPad. Se pare că Apple și-a asigurat un rol de „controlor” în ceea ce privește distribuirea de aplicații și conținut către utilizatorii dispozitivelor sale populare. Trebuie să ne asigurăm că regulile stabilite de Apple nu denaturează concurența pe piețele pe care Apple concurează cu alți dezvoltatori de aplicații, de exemplu, prin serviciul său de difuzare de muzică în streaming, Apple Music, sau prin Apple Books. Prin urmare, am decis să examinez cu atenție regulile stabilite de Apple pentru App Store și conformitatea acestora cu normele UE în materie de concurență.”, a declarat Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv și responsabil cu politica în domeniul concurenței.

Spotify, furnizor de servicii muzicale în streaming și concurentul lui Apple Music, a depus o plângere cu privire la cele două dispoziții din acordurile de licență încheiate de Apple cu dezvoltatorii și la liniile directoare conexe privind verificarea aplicațiilor din App Store (App Store Review Guidelines), precum și cu privire la impactul acestora asupra concurenței în domeniul serviciilor muzicale în streaming.

La 5 martie 2020, un distribuitor de cărți electronice și de cărți audio a depus, de asemenea, o plângere împotriva companiei Apple, a cărei aplicație Apple Books este în concurență cu reclamantul. Această plângere ridică probleme similare celor anchetate în cauza Spotify.

Cele mai citite

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă