16.3 C
București
joi, 23 septembrie 2021

CJ Teleorman a refuzat cererea DNA de a deveni parte civilă în dosarul lui Liviu Dragnea

În această ședință s-a discutat oportunitatea ca CJ Teleorman să se constituie parte civilă, informează, joi, site-ul stiripesurse.ro.

În ciuda faptului că DNA estimase deja un prejudiciu, consilierii județeni ai PSD-ALDE au considerat că acest calcul nu este suficient de precis. Mai mult decât atât, Direcțiile de specialitate din cadrul CJ Teleorman nu au putut stabili cu precizie prejudiciul pentru care instituția urma să se constituie parte civilă.

Pe cale de consedință a fost respinsă solicitarea DNA, iar CJ Teleorman nu se va constitui parte civilă în Dosarul Tel Drum. Decizia a fost luată cu 22 voturi pentru și 7 împotrivă, la vot fiind supusă respingerea.

„La acest moment, noi nu ne constituim parte civilă, pentru că (…) direcțiile de specialitate au precizat faptul că nu pot identifica suma cu care să ne constituim parte civilă. La data la care în dosarul penal nr. 986/2014 instanța penală va pronunța o hotărâre definitivă prin care se va constata vinovăția persoanelor precum si cuantumul prejudiciul cauzat de aceste persoane, vom introduce o acțiune civilă pentru recuperarea acestui prejudiciu”, a precizat secretara CJ Teleorman, Silvia Oprescu.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă