13 C
București
duminică, 17 octombrie 2021

Plângere la DNA contra premierului Cîțu, din cauza fostei sale consiliere de la Guvern

Reprezentanți ai comunității Declic merg astăzi la DNA pentru a depune un denunț pe numele lui Florin Cîțu, în calitate de prim-ministru. Un alt denunț va fi îndreptat împotriva Mioarei Costin, care a fost consilier de stat la Guvern.

“Denunțul pentru abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu va fi depus la registratura Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Structura Centrală”, a anunțat, ieri, un comunicat de presă al Declic. 

Reprezentanții Declic vor fi însoțiți la DNA, în scopul acestui demers juridic, de avocatul Toni Decean.

Reclamația Declic vine în urma informațiilor apărute în spațiul public, conform cărora Mioara Costin ar fi expediat un mail purtând antetul funcției sale, de consilier de stat la Guvern, către mai multe filiale județene ale PNL. În mail,  Mioara Costin dădea indicații despre cum să se deruleze campania pentru alegerea președintelui PNL, astfel încât funcția de președinte al partidului să fie câștigată de Florin Cîțu.

După ce documentul cu antetul consilierului de stat a apărut în spațiul public, premierul Cîțu a evitat să comenteze textul respectiv, motivând că nu știe dacă documentul e real, întrucât nu poartă o ștampilă oficială, nici nu i-a fost prezentat spre aprobare de vreun subordonat ci reprezintă doar o informație vehiculată în presă.

“Documente care apar în presă sau hârtii – nu ştiu dacă sunt documente, fiţuici sau documente editabile care apar în presă, nu pot să comentez. Eu pot să comentez doar pe documente oficiale”

Florin Cîțu,

Prim-ministru

Mioara Costin, fostă jurnalistă de televiziune, a deținut funcția de consilier de stat la Guvern timp de trei luni, din aprilie până în iulie 2021. Potrivit unor informații din mass-media, ea a plecat din funcția de consilier de stat prin faptul că și-a dat demisia, nu pentru că ar fi fost demisă de premierul Cîțu.

„Așa cum știți, eu mi-am dat demisia. Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru colaborare. Din discuțiile care au existat, cel mai probabil coordonarea GCS va fi preluata de Iulian Drăgoi”

Mioara Costin,

Fost consilier de stat

Se vehiculează și ideea că fosta jurnalistă Mioara Costin ar fi coordonat, în anul 2021, Grupul de Coordonare Strategică (GCS) din subordinea Guvernului României.

Potrivit unui CV aflat, încă, ieri, pe site-ul Guvernului României, Mioara Costin are 32 de ani iar din aprilie 2021 a deținut funcția de consilier de stat în cadrul cancelariei Prim-Ministrului, având ca atribuții “coordonarea comunicării publice a premierului și a Guvernului României”. Anterior, ea a fost reporter politic acreditat la PNL.

După ce a izbucnit scandalul legat de implicarea Mioarei Costin în campania internă pentru funcția de președinte al PNL, premierul Cîțu a cerut dovezi că documentul pe care apare antetul consilierei sale ar fi adevărat și nu contrafăcut.

 

„Domnul Orban trebuie să vină cu dovezi că este adevărat. Eu îmi aduc aminte că au fost alte documente despre care spuneau că sunt înregistrate la Guvern, dar nu le-am găsit. Cine spune că e un document real, să vină cu probele. Domnul Teodorovici, domnul Orban să demonstreze că este un document real. Acest document nu a ajuns la Guvern, pe masa mea, nu a fost semnat”, a argumentat premierul Florin Cîțu în fața jurnaliștilor.

Surse din PNL citate de site-ul “Europa Liberă” susțin că documentul a fost trimis de Mioara Costin pe Whatsapp și că Mioara Costin apare ca emitent al acestui mesaj, în proprietățile textului.

În acest text, liderilor PNL care îl susțin pe Cîțu împotriva lui Ludovic Orban li se cere să iasă mai mult în mass media, „inclusiv miniștrii care îl susțin pe premier”. De asemenea, se recomandă să se obțină informații despre tabăra lui Orban și se vorbește despre „diferența de clasă între team Orban și echipa câștigatoare”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă