23 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

Cetățeanul afgan care a comis o crimă la Timișoara a fost capturat în Grecia

Un cetățean provenit din Afganistan, considerat a fi principalul autor al unei crime comise la Timișoara, a fost capturat în Grecia. Anunțul în acest sens a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

„A fost reţinut în Grecia un cetăţean afgan care a comis omorul din Gara de Nord Timişoara. Urmează procedura de predare a acestuia, după care vom trimite escorta în Grecia. A fost prins pe aeroportul din Atena”, a precizat ministrul Lucian Bode.

Atât persoana acuzată de comiterea crimei, cât și victima crimei sunt refugiați proveniți din Afganistan. Crima s-a produs în urma unui conflict între două grupuri de cetățeni din Afganistan. În urma acelui incident, doi străini au fost înjunghiați, iar unul dintre cei doi a murit. Imaginile atacului au fost înregistrate de o cameră video plasată pe stradă.

Ministrul român al Afacerilor Interne a precizat că autorul crimei a fost identificat și reținut în Grecia „în urma cooperării poliţieneşti internaţionale”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă