20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCe sa faci la Mare daca nu e soare?

Ce sa faci la Mare daca nu e soare?

Aflat la malul marii in vacanta, presedintele Basescu a imbinat utilul cu placutul: pe langa vacanta destinata odihnei, a deschis si sezonului estival 2008.

Anul acesta autoritatile centrale, locale si asociatiile din zona, au ales sa deschida oficial sezonul in partea de sud a litoralului, ca sa-l mai scoata din anonimat. Ideea nu e rea, dar poate ca ar fi fost util ca in noaptea dinspre 30 aprilie spre 1 mai sa fi functionat si iluminatul public in statiunile din sud.

Revenind, deschiderea a fost frumos pregatita, pentru a arata maretele realizari ale ministerului, prefecturii, asociatiilor locale, etc. doar ca…. teapa, cum spune romanul. A venit presedintele Basescu si le-a luat caimacul.

Fiecare dintre participanti a incercat sa apere turismul autohton, cu vorbe mai mult sau mai putin pricepute: "anul acesta suntem mai bine pregatiti", "autostrada e plina cu turisti venind la mare" opineaza prefectul de Constanta, "proprietarul unei structuri de cazare isi pune amprenta pe activitatile ce se desfasoara acolo" explica ministrul Silaghi, "vom face metrou de suprafata intre Balcic si Eforie" declara primarul Iorgus, care a inaugurat si portul turistic Mangalia, iar presedintele Camerei de Comert a criticat "turismul de tarc" practicat la vecinii bulgari.

Concluziile le-a tras presedintele Basescu care a vorbit din punctul de vedere al turistului: finantarile pentru autostrada si pentru port le-a semnat pe vremea cand era ministru al transporturilor, daca ar exista agrement, amabilitate si servicii bune romanii nu s-ar mai duce in strainatate – "una dintre cheile turismului la Marea Neagra si pentru lungirea sezonului, este distractia. Cu cat aceasta este mai independenta de soare, cu atat mai bine", a lamurit treburile presedintele. Asa ca, dupa ce au ignorat cu totii investitiile de milioane de euro facute totusi in mai multe structuri de cazare de pe litoral, sezonul estival a fost deschis, sub indemnul final al presedintelui: "faceti sa ne putem distra pe litoral".

Ca ne place, ca nu, omul are dreptate: cum se poate ca rezervarea unei mese la un club din Mamaia sa fie 3.000 de euro pentru un week-end? Ce sa faci daca e urat afara? Uite de asta nu vin turistii straini la noi!

Cele mai citite

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă