12.3 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Casa de Comerț Agroalimentar putea sparge monopolul alimentelor, susține fostul ministru Daea

„Este inadmisibil în România să nu găseşti voinţă politică să îţi faci o reţea comercială proprie. Nu vom avea produse româneşti şi nu vom putea valorifica munca fermierilor şi să asigurăm hrană de calitate consumatorilor dacă în România nu ne facem lanţul de magazine pe care să-l gestioneze românii noştri şi prin care să poţi aduce produsele în piaţă”, a declarat, miercuri, Petre Daea, fost ministru al Agriculturii în guvernul PSD.

Fostul ministru Petre Daea a explicat că el nu este împotriva magazinelor tip supermarket sau hypermarket ci „împotriva deţinerii monopolului şi a condiţiilor pe care acestea le impun fermierilor români pentru a intra în acest spaţiu de comercializare”.

Fostul ministru susține că proiectul Casei Române de Comerţ Agroalimentar „Unirea”, care putea deveni veriga lipsă dintre producător și consumator, „a fost torpilat” de către actualii guvernanţi.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă