11.6 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Carmen Dan despre dispariția șefului clanului Ghneosu: E grav dacă au fost scurgeri de informații

„Ministrul de Interne nu face anchete, sunt verificări în derulare, le face Poliţia Română cât şi DIICOT, în momentul în care se vor finaliza noi vom face cunoscute concluziile în urma acestor verificări. Asta este clar, dacă au existat scurgeri de informaţii, spun şi acum, este foarte grav, şi răspunderea nu poate fi decât una singură, penală. Tot ce pot eu sa va asigur este că nu există toleranţă pentru genul acesta de derapaj. E o verificare în derulare şi aştept să se finalizeze această verificare”, a declarat Carmen Dan la Digi24.

În urma operaţiunii demarată, miercuri, de DIICOT şi Poliţia Română, procurorii au dispus 102 măsuri preventive, 80 de persoane fiind reţinute. În cazul liderului clanului Ghenosu şi a altei persoane procurorii au cerut arestarea în lipsă. Florin Pârjol, liderul clanului Ghenosu, nu a fost găsit la domiciliu în urma percheziţiilor desfăşurate miercuri.

Anchetatorii au ridicat de la percheziţii: 19500 de euro, 34655 de lei, 6 autoturisme, 21 de laptopuri, 2 tablete şi 70 de smartphone-uri, au precizat surse judiciare.

Potrivit DIICOT, acţiunea este rezultatul investigaţiilor derulate în 20 de dosare instrumentate de către 14 structuri teritoriale ale DIICOT şi Structura Centrală, ce vizează „destructurarea mai multor grupări infracţionale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată ce intră în competenţa direcţiei, respectiv trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatică, evaziune fiscală, contrabandă precum şi infractiuni cu violenţă, santaj, lipsire de libertate in mod ilegal si tentativă de omor”.

La operaţiune au participat peste 600 de poliţişti.

Ultima oră
Pe aceeași temă