18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCaracatița de la Registrul Auto Român. Sinecuri, pile și amantlâcuri

Caracatița de la Registrul Auto Român. Sinecuri, pile și amantlâcuri

 
De ceva timp, George Adrian Dincă trage sforile pentru un nou mandat de patru ani și se laudă că deja și-a aranjat toate cărțile peste capul ministrului Transporturilor, Felix Stroe.  Cu toate că la capitolul atragere de fonduri europene RAR stă foarte prost, cel ce se ocupă de acest lucru, Antonel Tănase, are un salariu baban și este trezorierul PNL.

La sfârșitul anului trecut, când toată lumea visa la Crăciun și Revelion, Ministerul Transporturilor, prin intermediul unei firme de consultanță, a impus un nou Consiliu de Administrație la RAR, „foarte prietenos” cu actualul director general, format din șapte membri, menținându-l ca președinte pe constănţeanul Dumitru Coiciu. De asemenea, au fost menținuți în board-ul administrativ secretarul de stat de la Ministerul Finanţelor – Tiberiu Valentin Mavrodin, directorul general al Autorității Rutiere Române – Aurelia Surulescu, și actualul director al RAR, George Dincă.

De asemenea, a revenit în board-ul administrativ al RAR fostul președinte, tot din Constanța, Marian Dinu. Însă, surpriză! În CA de la RAR a fost numit și Bogdan Stelian Mândrescu, omul impus anul trecut de vicepremierul Marcel Ciolacu şi de fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, în fruntea  Companiei Naționale Aeroporturi București. Al șaptelea membru este Adrian Popescu. Acest Consiliu de Administrație urmează ca în scurt timp să-i mai acorde un mandat pentru încă patru ani lui George Dincă. Cu toate că, în vechiul mandat, el n-a avut printre criteriile de performanță investițiile și atragerea de fonduri europene.

Astfel, Antonel Tănase, cel care se ocupă cu atragerea de fonduri europene la RAR, era şi este remunerat de vreo trei ani cu peste 4.500 de lei pe lună, acesta fiind și trezorierul PNL. 

Remunerație de nabab și angajări pe pile

Potrivit ultimei declarații de avere postate pe site-ul RAR, George Dincă a încasat lunar 6.459 de euro, adică mai mult decât președintele României, premierul Mihai Tudose, șefii Camerei Deputaților, Senatului și Curții Constituționale. Mai mult, el a fost impus, anul trecut, de Răzvan Cuc în Consiliul de Administrație de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), odată cu Adrian Mlădinoiu. De asemenea, Dincă mai este și în Consiliul de Conducere al Inspectoratului de Stat pentru Controlul Traficului Rutier.

De când este la conducerea RAR, adică din octombrie 2012, Dincă a schimbat directorii și șefii de departamente după bunul său plac, dar a și angajat o mulțime de pile politice, în special de la PDL și PNL, printre care și trezorierul PNL – Antonel Tănase. Că nu se știe când vine opoziția la putere.

Numai în ultimul an a angajat peste 40 de persoane, deși erau interzise angajările, și nici nu există un memorandum al Guvernului pentru asemenea angajări. Printre ultimele persoane angajate anul trecut de Dincă la RAR s-a numărat pensionarul militar Ștefan Voicilă, care a ajuns șeful Biroului „Prevenire fapte de corupție,“ și Ana Măria Yasmine Căprărin, fiica unui șef de personal din Ministerul Transporturilor – Marin Daniel Căprărin.

Idilă pe bani mulți 

În schimb, de aproape doi ani de zile, George Dincă trăiește o poveste de dragoste desprinsă parcă din filmele americane, fiind topit după o subalternă. Aceasta este chiar fiica fostului director general al RAR din era PSD  Năstase, Vasile Râpea. Fiica acestuia, Irina Râpea, a fost angajată în anii trecuți în RAR, când Dincă era director, la intervenția tatălui său, fiind la un moment dat chiar colegă de serviciu cu soția directorului general al RAR, Mariana Dincă. Însă, de vreo doi ani, Irina Râpea i-a furat inima directorului  George Dincă, fapt pentru care a fost numită șefa Departamentului Juridic, Organizare și Resurse Umane a RAR, deși are numai vreo 28 de ani și este economistă, adică n-are nici în clin, nici în mânecă cu activitatea departamentului pe care-l conduce.

Pe 24 noiembrie 2017, George Adrian Dincă a introdus acțiune de divorț (dosar nr.17278/94/2017) la Judecătoria Buftea împotriva Marianei Dincă, cu care are un băiețel de 10 ani.

Ca atare, de câteva luni, George Dincă a plecat din vila sa luxoasă, de 200 mp, ridicată de câţiva ani la Otopeni, și s-a mutat cu Irina Râpea într-o altă locație de lux din nordul Capitalei. Cei doi au petrecut sărbătorile de iarnă la Negreşti Oaş, împreună cu o gașcă de prieteni care gravitează în jurul RAR-ului.

Am încercat să-l contactăm pe directorul Dincă în mai multe rânduri pentru a-și exprima opinia, dar ne-am lovit invariabil de obtuzitatea cerberului principal, în persoana șefei sale de cabinet.

Cele mai citite

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...
Ultima oră
Pe aceeași temă