9.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCandidata Clotilde Armand acuză o fraudă electorală în Sectorul 1. Poliția face...

Candidata Clotilde Armand acuză o fraudă electorală în Sectorul 1. Poliția face anchetă

Candidata Clotilde Armand (USR – PLUS), cea care, aparent, a câștigat la limită alegerile pentru funcția de primar al Sectorului 1, acuză o fraudă electorală în acest sector.

Frauda a fost semnalată de Clotilde Armand prin mesaje postate pe contul ei de Facebook, mesaje în care îl acuză inclusiv pe Daniel Tudorache (PSD), primarul de până acum al Sectorului 1. Clotilde Armand susține că angajați de la Direcția de Salubrizare a Sectorului 1 ar fi participat la această faptă penală.

Ulterior, luni seară, Poliția Capitalei a anunțat că anchetează această situație. Astfel, Poliția Capitalei a confirmat că Secţia 4 de Poliţie a fost sesizată luni, în jurul orei 15,45, prin apel telefonic la 112, cu privire la faptul că un bărbat, candidat al unui partid politic pentru funcţia de consilier, ar fi fost văzut ieşind din clădirea unde a funcţionat un birou electoral al Sectorului 1, de către mai mulţi reprezentanţi ai altor partide politice, având asupra lui mai multe procese verbale.

Persoana suspectă a fost identificată și este audiată la Secția 4 Poliție.

În Sectorul 1, cele mai multe voturi pentru funcția de primar le-ar fi obținut Clotilde Armand, urmată la mică distanță de primarul în funcție, Daniel Tudorache. Până luni seară, fiecare dintre ei susține că a câștigat alegerile.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Descoperă covoraşele profesionale moderne şi eficiente pentru dotarea spaţiului tău!

De amenajarea unui spaţiu şi de tipul de design interior şi exterior pentru care se optează, depinde impactul pe care imaginea de ansamblu îl...

Se schimbă legea RCA. Șoferii vor primi amenzi de 10.000 de lei

Șoferilor li se pregătesc noi amenzi ce vor fi adoptate în Parlament. Este vorba despre amenzi mai mari pentru cei care nu dețin polițe...

Serbia a marcat 25 de ani de la bombardarea Iugoslaviei de către NATO

Duminică, demonstranții s-au adunat la Belgrad pentru a comemora 25 de ani de la campania de bombardamente aeriene a NATO împotriva Iugoslaviei în 1999....
Ultima oră
Pe aceeași temă