12.2 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Brancardierul acuzat de decesul unei paciente, plasat în arest la domiciliu

Magistrații Judecătoriei Sectorului 3 au respins propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul București de luare a măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 zile față de brancardierul care i-a scos sonda de intubare unei paciente aflată în viață crezând că este vorba de o pacientă declarată decedată și care trebuia transportată la morga unității medicale.

Instanța a decis că este suficient ca bărbatul cercetat în dosarul penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă să rămână plasat în arest la domiciliu pentru următoarele 30 zile, având interdicția de a lua legătura în orice mod cu martorii din dosar.

Este vorba de colegii săi din spitalul „Victor Babeș”, mai mulți brancardieri și o asistentă, care îl însoțeau în momentul în care a deconectat de la aparate o pacientă de 58 ani.

”Inculpatul s-a echipat cu costumul de protecţie, a intrat în salonul respectiv fără a-i mai aştepta pe ceilalţi şi, confundând cele două paciente, şi-a depăşit atribuţiile de serviciu şi a scos sonda de intubare de la pacienta în viaţă, aceasta decedând la scurt timp, în pofida manevrelor de resuscitare aplicate de medicii care fuseseră alertaţi.”, au anunțat procurorii care investighează cazul.

Brancardierul vinovat a fost inițial reţinut pentru 24 de ore, apoi prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive iar acum se află în arest la domiciliu.

Ultima oră
Pe aceeași temă