12 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInvestigații România LiberăBăsescu, jigniri grave la adresa lui Kovesi: "A mințit. E fetiță încă...

Băsescu, jigniri grave la adresa lui Kovesi: „A mințit. E fetiță încă neajunsă la pubertate”

Traian Băsescu a lansat un atac devastator la adresa procurorului pe care a insistat să îl numească în fruntea Parchetului General și al DNA! După apariția protocolului secret dintre PÎCCJ și SRI, Băsescu o jignește grav pe Laura Codruța Kovesi, pe care o acuză că a mințit când a spus că o astfel de înțelegere nu există și o numește ”fetiță încă neajunsă la pubertate”.

”Din păcate, dacă în timpul lui Daniel Morar, DNA a lucrat respectând Codul Penal, în timpul lui Kovesi, instituția a fost pusă sub controlul SRI.

Kovesi se pare că a lucrat foarte bine cu SRI, de la a minți că nu sunt protocoale, că nu știe nimic, că e fetiță încă neajunsă la pubertate, până la a fi un vizitator continuu al vilelor SRI-ului, ceea ce Morar nu făcea. Lazăr e Coldea, e un substitut de Coldea, o apără pe Kovesi fără nicio rezervă. Eu nu fac acuzații, spun doar ce gândesc.

Doamna de la Parchet cu proiectul trebuia să meargă la CSM să spună ”dați-mi un aviz de legalitate, să știu că nu greșesc””, a spus Băsescu la B1 TV.

Fostul președinte spune că nici el nu a știut de protocoale, dar nici urmașul său la Cotroceni, Klaus Iohannis, care ar fi fost informat chiar de șeful SRI, Eduard Hellvig, despre un astfel de document. Conform ipotezelor lui Băsescu, actualul procuror general, Augustin Lazăr, nu a vrut desecretizatea protocoalelor cu SRI.

Iohannis n-a știut nici el de protocol până n-a ieșit scandalul, apoi ați văzut cât a explicat Procurorul general că-l studiază. Hellvig a mers la președinte și probabil i-a spus că are un document strict secret, președintele i-a spus ”desecretizează-l, dar vezi cu Lazăr”. Lazăr a fost pus într-o situație imposibilă pentru că trebuia s-o apere pe Kovesi, dar, pe de altă partee a fost pus în colț cu regele și i s-a dat mat. Cert este că Lazăr n-a vrut desecretizarea, dar Hellvig mai avea o variantă: să meargă la guvern pentru desecretizare, ceea ce nu i-ar mai fi dat nicio șansă lui Lazăr”, a explicat Băsescu.

Întrebat de ce Hellvig a vrut desecretizarea protocolului, liderul PMP a răspuns: ”avea bolovani legați de picioare, care nu erau ai lui”.

Cele mai citite
00:01:04

Pfizer/BioNTech caută date despre noua variantă COVID

BioNTech SE a anunțat vineri că se așteaptă la mai multe date despre o nouă variantă îngrijorătoare de coronavirus detectată în Africa de Sud...

Nicușor Dan a discutat cu Ciucă despre gigacalorie

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a discutat în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu premierul Nicolae Ciucă despre subvenţia la gigacalorie, preluarea...

Bilanț COVID, 27 noiembrie: Peste 1.700 noi cazuri de infectare

Bilanț COVID, 27 noiembrie 2021: 1.727 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore şi au fost raportate 180...
Ultima oră
Pe aceeași temă