15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAtac final la Ziarul România Liberă.

Atac final la Ziarul România Liberă.

Prezentăm dovada ilegalităților comise pentru a pune mâna pe cel mai important ziar românesc.

România Liberă, solicită public Procurorului General, Bogdan Licu, să verifice, cum a ajuns Speranța Munteanu și Clica, să arunce pe fereastră o tranzacție de plată a datoriilor în valoare de peste 20 de milioane de euro pentru a pune mâna pe România Liberă.
 

Context
Războiul împotriva „România liberă“ a fost declanșat fățiș de fostul premier Victor Ponta, care mai apoi, și-a utilizat toate pârghiile și prieteniile decontate de-a lungul anilor. 
 
Victor Ponta și Speranța Munteanu au determinat declanșarea procesului împotriva României, deschis la ICSID. De altfel, ultima acțiune a cuplului Remus Borza-Speranța Munteanu vine să confirme cererea de chemare în judecată inițiată de The Nova Group Investment.

 

Schema atacului la Ziarul România Liberă

Speranța Munteanu, numită la cârma administrării speciale a Astra Asigurări.
Printre primele măsuri pe care Speranța Munteanu le-a luat ca Administrator special, a fost amenințarea editorului România Liberă cu închiderea în baza împrumuturilor acordate de către Societatea Astra Asigurări.

sursa: Forbes, Speranța Munteanu

 

Medien holding, editorul România Liberă a încercat în zadar eșalonarea unei tranzacții menite să returneze datoria acestora.
Subalternii Speranței Munteanu, având ordin să submineze orice încercare de returnare a datoriei se răzgândesc brusc.Cea mai clară dovadă, sunt documentele intrate în posesia României Libere, prin care după ce subalternii propun evaluatorii pentru darea în plată, tot subalternii Speranței Munteanu refuză.

Mofturile, scuzele și invențiile Speranței Munteanu

În februarie 2015, Dan Adamescu și Speranța Munteanu se întâlnesc pe baza unor divergențe legate de expertul evaluator Lixandru în baza cărora KPMG respinge prima ofertă de dare în plată.
KPMG, prin adresa din data de 24 martie 2015 impune ca evaluator pe expertul evaluator Darian.
Darian face o evaluare a bunurilor mobile și imobile în valoare totală de aproximativ 9 milioane de euro.
Nici legăturile KPMG dintre evaluatorul Darian Rom Suisse aflat pe‘’Lista’’ KPMG nu o mai satisfac pe Speranța Munteanu care spera, cel mai probabil într-un raport de evaluare mult sub prețul real. Astfel încât să se asigure că nu va salva Ziarul România Liberă.

Firma de pe ”Lista” KPMG și impusă ulterior de către aceștia – Darian Rom Suisse era complet legată de KPMG prin însuși expertul evaluator al KPMG, domnul ADRIAN VASCU, care fusese angajatul Darian Rom Suisse până să ajungă la KPMG.
Și cu toate acestea Darian, ajunge la aproximativ aceleași cifre pe evaluare ca și Lixandru, circa 9 milioane de euro! Cu tot cu ,,ne independența” lor nu pot să ascundă evidența valorilor propuse spre dare în plată.

Când nu le iese combinația, KPMG dă cu flit editorului României Libere, Medien Holding, după ce îl mai jumulește de niște bănuți pentru prietenul lor Adrian Vascu, fost expert la Darian. La data de 9 februarie 2015, la mijlocul procesului de evaluare efectuat de către noul expert, Speranța Munteanu a dat ordin să se depună cererea de deschidere a procedurii de insolvență pentru Medien Holding la Tribunalul Bucuresti.
 
De ce KPMG nu a așteptat rezultatul unei evaluări comandate de un evaluator aprobat tot de ei?
 
Darian Rom Suisse a prezentat două evaluări în data de 23 și 24 februarie 2015, una pentru proprietățile imobiliare ale Medien Holding și una pentru uzina de tipărire, în valoare totală de 8,3 milioane EUR.
Aceasta a fost cu aproximativ 7% mai mică decât valoarea finală a domnului Miltiade Lixandru.
Abordarea lui Darian era diferită de cea a domnului Miltiade. Proprietatea imobiliară a fost evaluată la o sumă mai mică, iar uzina de tipărire a primit o evaluare mai mare. Deși Darian corecta corespunzător subevaluarea domnului Miltiade în privința fabricii de tipărire, a fost nerealist asupra valorii imobiliare. Cu toate acestea, raportul a fost prezentat companiei KPMG.

KPMG, prin Speranța Munteanu, a dat cu flit ,,propriului” evaluator expert

La această ofertă a lui Darian, Medien Holding nu primește răspuns, în schimb, se trezește cu cerere de intrare în insolvență în data de 15 mai 2015 înaintată de KPMG.

Oferta Medien Holding din data de 15 mai 2015 cu privire la eșalonarea plaților, respinsă și aceasta, pe un motiv halucinant, că depășește cifra de afaceri a Medien Holding.

Eforturile disperate ale editorului Medien Holding, de salvare a României Libere, se transpun într-o nouă contraofertă refuzată. 

Scrisoarea din 25 iunie 2016 si aceasta din urma fiind refuzată.

Tranzacția salvatoare, aruncată pe fereastră, pentru a submina Ziarul România Liberă
 
Speranța Munteanu, în strânsă complicitate cu directorii Iulius Alin Bucșă și Ovidiu Marinescu de la Astra Asigurări, ultimii rămași să submineze salvarea Ziarului România Liberă până când urma să revină la butoane, tot Speranța Munteanu:
 
În data de 8 septembrie 2015, Dan Adamescu, sabotat de Bucșă, Marinescu și Nicoleta Dinu (angajată ulterior de Ergo Asigurări), care nu au vrut sub nici o formă să semneze o tranzacție ce urma să bage milioane de euro datorate în cont plus dobânda aferentă, face un ultim efort de salvare a Ziarului România Liberă și de achitare a datoriei integrale a Editorului Medien Holding către Astra Asigurări, și semnează el însuși cu Medien Holding, o tranzacție cu plată lunară, eșalonată, de achitare integrală, a datoriei Medien Holding.

Medien Holding, achită imediat, pe 10 septembrie 2015, 1,2 milioane de lei,fiind prima plată din re eșalonarea datorată de editor, Astrei Asigurări.

Halucinant, Directoratul Astra Asigurări aflat și în prezent, compus din Iulius Bucșă și Ovidiu Marinescu, printr-un executor judecătoresc, au transmis Medien Holding, nici mai mult nici mai puțin că nu-i interesează și că nu recunosc Tranzacția. Cu alte cuvinte, au făcut totul pentru a împiedica o tranzacție curată și cu bani să poată fi returnată atât în buzunarul Astra dar și ulterior al Creditorilor Astrei, în mare parte Statul Român.

Iulius Bucșă și Ovidiu Marinescu merg atît de departe încît să nu accepte plățile pentru împrumut înapoi
 
Complici? Țepari? Sau atentat la Libertatea Presei?
 
România Liberă, a cerut un punct de vedere celor 9 creditori ai Astra Asigurări pentru cum s-au aruncat pe fereastră 24 milioane de euro, dar în schimb, se cheltuie bani pentru închiderea mult încercatului ZIAR PRO- NATO, PRO-UE, ANTI – PSD, ROMÂNIA LIBERĂ.

 

 

Citește mai jos, doar o parte din ancheta de presă a României Libere despre Victor Ponta, Speranța Munteanu, Remus Borza și Clica

România Liberă în pericol

blitzkrieg împotriva acționarilor și creditorilor firmelor pe care susțin că le salvează

Casta lichidatorilor își salvează membrii „merituoși“ indiferent de câte legi încalcă

KPMG și ASF fac ce vor din falimentul celei mai mari companii de asigurări românești. Modelul ar urma să fie aplicat și la România liberă

KPMG, mâna armată a lui Negrițoiu și Ponta, luptă cu presa „incomodă“ pe spatele noii ASF. Criminalul îşi desăvârşeşte munca sub ochii impasibili ai Autorității de Supraveghere Financiară

Remus Borza, fondatorul societății impuse ca administrator al Medien Holding, are și el interese în media. Cum vor KPMG și prietenii să pună mâna pe presa din România

Plăți ilegale de 54.000 de euro pentru Speranța Munteanu (KPMG)

Controversele care au rămas la Hidroelectrica după mandatul lui Remus Borza

Cercurile de putere în care se învârte Remus Borza

Curtea de Conturi a descoperit mai multe nereguli la celebra marcă deținută de stat: „plăți nelegale“, cheltuieli nejustificate, vânzarea ilegală de active.

Autoritatea de Supraveghere Financiară, infestată de nepotism. PCR de la ASF

Cum se distruge o companie. Rețeta KPMG-Euro Insol

KPMG, Ponta și austriecii

Cum se face controlul presei. Unde apar Borza și KPMG

Creditorii Astra tac și se uită cum KPMG îi „arde“ de zeci de milioane de euro

Lichidarea controversată a Rocar SA, controlată de Speranța Munteanu

Remus Borza – suspectat de sindicalişti de înţelegeri penale pentru milioanele luate

20.000 de euro pe lună pentru Borza din insolvenţa CET Govora. Plus contracte pentru finul său

Insolvențe frauduloase, făcute cadou lui Remus Borza

Borza i-a “curentat” pe băieții deștepți pentru a comisiona el energia

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Ciucă și Ciolacu s-au pozat alături de patriarhul Daniel, la capela din Parlament

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, liderii PNL și PSD, s-au fotografiat alături de patriarhul Daniel și au publicat aceste poze pe conturile lor de...

Cine este BOBER, castorul care a devenit subiectul #1 în trending pe Twitter România

În peisajul digital contemporan, termenul „memecoin” a căpătat o nouă dimensiune, devenind nu doar o formă de divertisment, ci și o piesă intrigantă în...

ANRE: România poate avea până la 200.000 de prosumatori la finele anului

Aproximativ 200.000 de prosumatori vor fi la finalul acestui an dacă se menţine ritmul actual de creştere, de 4.000-5.000 de prosumatori pe lună, ceea...
Ultima oră
Pe aceeași temă