9 C
București
luni, 25 octombrie 2021

Aproape trei kilograme de aur și argint, în bagajul unui cetățean care pleca din România

„Autorităţile de frontieră din cadrul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca au descoperit, ascunse în bagajele unui cetăţean român, monede şi lingouri susceptibile a fi din aur şi argint, în greutate totală de aproximativ 2.700 grame, pe care bărbatul a încercat să le scoată ilegal din România”, anunță un comunicat transmis, miercuri, de Poliția de Frontieră a României.

Incidentul s-a produs la data de 1 septembrie, în momentul în care, în jurul orei 12.30, la Aeroportul Internaţional din Cluj s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager pe ruta Cluj-Napoca – Munchen – Doha – Filipine, cetăţeanul român S.Z., în vârstă de 43 de ani, precizează comunicatul IGPF.

La controlul de securitate, militarii din Brigada Antiteroristă a SRI au observat că laptopul din bagajul de mână al bărbatului conţine componente necorespunzătoare (dovedite ulterior a fi monede). Drept urmare, lucrătorii de la Brigada Antiteroristă au anunțat Vama și Poliția de Frontieră.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă