10.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAproape jumătate din parcul auto al STB, tras pe dreapta

Aproape jumătate din parcul auto al STB, tras pe dreapta

Mai multe mijloace de transport în comun ale STB, ce au necesitat intervenția autospecialelor societății subordonate Primăriei Municipiului București (PMB) din cauza unor defecțiuni, au fost fotografiate de către reporterii “România liberă”, în lunile iunie și iulie a.c..

“De la începutul anului până în prezent, au înregistrat defecțiuni 182 de autobuze, 27 de tramvaie și 13 troleibuze, însă acestea au fost remediate, parcul de vehicule programat pentru circulație nefiind afectat”, se arată într-un răspuns official al PMB, adresat cotidianului national “România liberă”.

 

Vara înmulțește defecțiunile

Se pare că lunile de vară aduc cele mai multe defecțiuni la mijloacele de transport ale STB.

“Având în vedere dinamica defecțiunilor înregistrate în traseu la mijloacele de transport STB, în majoritatea cazurilor vorbim despre defecțiuni curente, care se remediază operativ la momentul retragerii în unitățile de exploatare, după care vehiculele sunt scoase în circulație. Sunt însă și situații când vehiculele înregistrează defecțiuni ce nu pot fi remediate operativ.

Astfel, de la începutul lunii iunie 2021, am înregistrat un număr de 70 de mijloace de transport cu defecțiuni tehnice”, ne-a mai precizat PMB.

Reprezentanții administrației publice locale susțin că toate defecțiunile apărute de la începutul anului la mijloacele de transport ale STB au fost remediate.

 

Doar circa 50% din vehicule, scoase pe traseu

Cele mai multe mijloace de transport defecte, surprinse de reporterii noștri în lunile iunie și iulie, au fost troleibuze.

“Defecțiunile apărute la troleibuze au fost remediate”, ne-au declarant reprezentanții administrației publice locale.

Primăria Capitalei mai precizează că “pentru întreținerea troleibuzelor există piese de schimb pentru modelele aflate în parcul STB”.

De asemenea, potrivit aceleiași surse, de la începutul anului, la UR “Atelierele Centrale” au fost reparate 35 de tramvaie.

Potrivit municipalității, “numărul mijloacelor de transport scoase din circulație este de 108 vehicule (autobuze, tramvaie, troleibuze)”.

Cu toate acestea, STB scoate pe trasee, în zilele de lucru, doar circa 50% din vehiculele aflate în parcul său.

“Parcul circulant al STB, programat în zilele de lucru, este format din 959 autobuze, 167 troleibuze și 261 tramvaie”, se mai arată în răspunsul PMB.

Primăria Capitalei precizează că “Societatea de Transport București dispune de un parc inventar format din 1534 de autobuze, 265 de troleibuze și 483 tramvaie”.

Începând cu această lună, tarifele călătoriilor cu mijloacele de trabnsport ale STB au fost modificate.

Prețurile abonamentelor au fost majorate.

Așa cum a arătat “România liberă”, în data de 12 iulie a.c., un troleibuz al STB a necesitat tractare din partea unei autospeciale a societății de transport public, după ce nu a mai putut fi pus în mișcare pe Bulevardul Iuliu Maniu, în stația Facultatea Electronica.

Pe 05 iulie, un tramvai a rămas blocat în mijlocul Pieței Danny Huwe.

În data de 30 iunie, un alt troleibuz a fost tractat de o autospecială a STB, după ce a suferit o defecțiune tot în zona Bulevardului Iuliu Maniu.

Cu o zi înainte, pe 29 iunie, un alt troleibuz al societății publice de transport a rămas blocat în centrul Capitalei, pe Bulevardul Kogălniceanu.

 

 

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Calificare istorică! Corvinul Hunedoara, în finala Cupei României

Divizionara secundă Corvinul Hunedoara s-a calificat pentru prima dată în istorie în finala Cupei României, după ce a învins-o pe teren propriu pe FC...

Încă o dronă în apropierea bazei de la Kogălniceanu, după cele trei drone de acum două zile

Forțele Aeriene Române au identificat o dronă în zbor, în apropierea aeroportului civil și a Bazei Aeriene 57 din localitatea Mihail Kogălniceanu (județul Constanța). "Miercuri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă