3.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInvestigații România LiberăAngajaţii Primăriei Buhuşi vor beneficia de un spor pentru uzura prematură a...

Angajaţii Primăriei Buhuşi vor beneficia de un spor pentru uzura prematură a organismului

Cei 144 de angajaţi ai Primăriei Buhuşi, judeţul Bacău, vor beneficia, în urma unei hotărâri a Consiliului Local, de un spor de 15 la sută din salariu pentru "uzura prematură a organismului" şi "efort fizic mare, în condiţii nefavorabile de microclimat, zgomot intens sau vibraţii", informează Mediafax.

La propunerea Executivului, Consiliul Local Buhuşi a aprobat acordarea unui spor de 15 la sută din salariu tuturor celor 144 de angajaţi ai Primăriei pentru condiţii periculoase şi vătămătoare de muncă.

Potrivit expunerii de motive prezentată de aparatul de specialitate a primarului, la atribuirea sporului s-a ţinut cont de factori precum "existenţa unor condiţii de activitate care produc uzura prematură a organismului” şi "efort fizic mare, în condiţii nefavorabile de microclimat, zgomot intens sau vibraţii”.

Autorităţile locale din Buhuşi consideră absolut justificat acest spor, în condiţiile în care s-au făcut măsurători pentru determinarea factorilor de risc.

"Ne încadrăm în lege cu acest spor, în condiţiile în care au fost făcute măsurători de către o firmă specializată în domeniu. S-au mai acordat astfel de sporuri prin ţară şi de aceea nu avem de ce ne teme de Curtea de Conturi care, până la urmă, nu este o sperietoare dacă respecţi legea. Mai bine de două treimi dintre angajaţi au salarii derizorii, cuprinse între 675 şi 980 de lei şi este de datoria noastră să-i mai sprijinim cât de cât cu ce putem, cum este acest spor”, a declarat, vineri, primarul oraşului Buhuşi, Ionel Turcea.

Odată cu acordarea sporului de 15 la sută, salariile angajaţilor din Primăria Buhuşi vor creşte, în medie, cu sume cuprinse între 100 şi 150 de lei.

Cele mai citite

Abordarea schimbărilor climatice prin inovație tehnologică, soluția Huawei la COP26

Dr. Fang Liangzhou, vicepreședinte și CMO Huawei Digital Power,a susținut prin intermediul videoconferinței un discurs despre „Construirea unei societăți inteligente cu emisii scăzute de...

Bancnota de 20 de lei a intrat în circulație de 1 decembrie

Bancnota de 20 de lei a intrat în circulație pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României. BNR lansează astfel prima bancnotă cu chipul...

Guo Ping, Huawei: Este necesară crearea unui context de criză înainte de accesarea transformării digitale

Un context de criză ar trebui încurajat și intensificat pentru a contribui la impulsionarea transformării digitale, a declarat  președintele ales prin rotație al Huawei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă