10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAndreea Cosma: "La DNA Ploiești se falsifică și teste poligraf"

Andreea Cosma: “La DNA Ploiești se falsifică și teste poligraf”

Potrivit informaţiilor publicate de România TV, Andreea Cosma susţine că procurorii apelau adesea la testări la IPJ Buzău, care ar avea aparatură vechea, mult mai uşor de “măsluit”, în timp ce în sediul de la Prahova ar exista aparatură modernă.

“Din informaţiile pe care le deţin a rezultat că echipamentul de la IPJ Prahova este unul performant, de ultimă generaţie, în timp ce echipamentul de la IPJ Buzău este unul vechi, neperformant şi permite falsigicarea testului”, scrie Andreea Cosma în interpelare.

Deputatul a trimis recent o interpelare către Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, căreia îi cere să dispună verificări în acest sens.

“Vă rog să dispuneţi verificări şi să-mi comunicaţi câţi martori, suspecţi sau inculpaţi au fost aduşi de către DNA Ploieşi la IPJ Buzău pentru testarea poligraf din anul 2013 şi până în prezent. Totodată, prin comparaţie, vă rog să dispuneţi verificări şi să-mi comunicaţi câţi martori, suspecţi sau inculpaţi au fost trimiţi de către DNA Ploieşti la IPJ Prahova, pentru testarea poligraf din anul 2013 şi până în prezent.”, scrie Andreea Cosma în document.

“Ministrul de Interne este un ministru care a reacţionat prompt şi hotărât de fiecare dată la solicitări şi sunt convinsă că va reacţiona urgent la această interpelare şi la conţinut. Oricum, răspunsul are o durată de 30 de zile, timp în care se vor face verificări. Am aşteptări, normal. Am primit numeroase informaţii de la cetăţenii din Prahova.”, a povestit deputatul la România TV.

Cât despre demersul său, politicianul susţine că este, pe de-o parte, dreptul său de parlamentar să facă o astfel de interpelare, dar, susţine ea, pe de altă parte, vrea să afle dacă informaţiile care i-au parvenit conţin sau nu un sâmbure de adevăr.

“Susţin că este ceva în neregulă cu toţi cei care sunt martori sau inculpaţi la DNA Ploieşti. Sunt duşi la poligraf la Buzău şi tocmai de aceea vreau să văd, prin comparaţie, câţi au folosit testarea de la Buzău şi câţi de la Ploieşti. E o aparatură mult mai modernă la Ploieşti şi nu văd deplasarea până la Buzău. (…) Eu îmi asum cererea făcută, se vor face verificări. E e dreptul meu să fac interpelare.”, a conchis Andreea Cosma.

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă