30.4 C
București
joi, 16 septembrie 2021

Afaceri cu mașini second – hand. Statul român ar fi fost păgubit cu 20 de milioane de euro

Polițiștii și procurorii efectuează, miercuri, 17 martie, un număr de 62 de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Bacău, Braşov, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa şi Vaslui.

Anchetatorii au în lucru două dosare penale care se referă la o evaziune fiscală care a prejuciat statul român cu o sumă totală estimată la 20 de milioane de euro. Dosarele se referă la comercializarea în România de automobile rulate (second hand) aduse din alte țări europene.

„Cercetările privesc cinci grupări infracţionale specializate în infracţiuni de evaziune fiscală, grupări care, prin intermediul membrilor săi, ar controla direct sau prin interpuşi mai multe societăţi comerciale ce desfăşoară activităţi în domeniul comerţului intracomunitar cu autovehicule rulate”, a anunțat, miercuri, un comunicat transmis de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă