10.4 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

A fost inițiată o petiție internațională în favoarea lui Alexander Adamescu

Alexander Adamescu, soția lui Adriana și cei trei copii ai lor sunt persecutați de guvernul de la București, după ce acesta a vorbit împotriva corupției și a abuzului de putere în România.

Din acest motiv, pe Change.org a luat naștere o petiție pentru stoparea definitivă a persecuției asupra lui Alexander Adamescu și asupra familiei sale, anunță ziarul Evenimentul Zilei.

„Alexander Adamescu este fiul lui Dan Adamescu, un om de afaceri de succes de origine română. Dan a finanțat unul dintre cele mai importante ziare naționale din România, și anume „România Liberă”, cotidian ce a fost, în mod constant, un campion al democrației, al libertății de exprimare și al statului de drept.

Ulterior, acest cotidian a devenit un ghimpe pentru primul ministru al României, Victor Ponta. Încercând să oprească ziarul și continuând să expună corupția guvernului său, domnul Ponta l-a lăsat pe Dan Adamescu aruncat în închisoare pentru acuzații de mită în urma unui proces ce s-a desfășurat cu repeziciune”, indică articolul publicat miercuri la București.

Sursa citată menționează că Alexander Adamescu a continuat să lupte și să solicite dreptate pentru familia sa. Cu toate acestea, în iunie 2016, Alexander Adamescu a primit exact aceleași acuzații de corupție ca și tatăl său și a fost emis un mandat european de arestare pentru a fi trimis în România și pentru a fi, ulterior, judecat.

Alexander Adamescu a fost arestat cu doar două ore înainte ca acesta să vorbească la o conferință de la Londra cu privire la problemele serioase legate de mandatul european de arestare și la lipsa de procedură în România.

„În conformitate cu normele europene, în cazul său, judecătorul nu poate examina dovezile împotriva sa, astfel încât Alexander Adamescu trebuie să dovedească faptul că există o motivație politică pentru arestarea sa sau că drepturile omului vor fi încălcate dacă acesta este trimis în judecată în România. Dacă nu reușește, el se va confrunta cu același sistem de justiție corupt ca și tatăl său și ar putea avea aceeași soartă.

De aceea, Alexander Adamescu, împreună cu familia sa, are nevoie de semnarea unei petiții pentru a scăpa de persecuția la care este supus”, explică Evenimentul Zilei.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă