12.7 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Zonele turistice din Turcia, cuprinse de incendii masive

Provincia Antalya, una dintre cele mai populare destinații turistice din Turcia, a fost cuprinsă de flăcări din cauza valului de caniculă excesiv. Focul s-a extins până în zona hotelurilor și blocurilor pline cu turiști, iar fumul dens s-a resimțit pe o suprafață uriașă. Sute de pompieri s-au luptat cu incendiul și a fost nevoie de intervenția avioanelor și elicopterelor. 

Termometrele au indicat pentru ziua de ieri 39 de grade Celsius, iar pădurea de la marginea  stațiunii Manavgat de pe țărmul Mării Mediterane a fost cuprinsă de flăcări. Mii de oameni s-au uitat neputiincioși la focul care s-a extins deasupra hotelurilor și blocurilor din zonă, iar vântul puternic le-a îngreunat echipajelor de salvare misiunea de a stinge flăcările. Pompierii au intervenit și de la sol și din aer ca să aducă incendiul. Mai mulți locatari au fost evacuați.

De asemenea, un alt incendiu a izbucnit  pe dealurile din apropiere de Manavgat. Fumul dens a acoperit tot cerul, devenind din albastru, portocaliu. Soarele nu a mai fost vizibil, iar turiștii au mărturisit că nu s-au mai întâlnit cu astfel de incidente.

„Fumul a ajuns în dreptul stațiunii, e întunecat afară, e cenușă în balcoane, pare că pompierii n-au reușit să stinga incendiul. Erau mai multe avioane care survolau zona și încercau să stingă incendiul. Se întindea pe o suprafață destul de mare, se vedea din fața hotelului, din zona unei păduri, pe o suprafașă destul de mare.”, a povestit un turist român.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă