18.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăInternaționalZonele turistice din Turcia, cuprinse de incendii masive

Zonele turistice din Turcia, cuprinse de incendii masive

Provincia Antalya, una dintre cele mai populare destinații turistice din Turcia, a fost cuprinsă de flăcări din cauza valului de caniculă excesiv. Focul s-a extins până în zona hotelurilor și blocurilor pline cu turiști, iar fumul dens s-a resimțit pe o suprafață uriașă. Sute de pompieri s-au luptat cu incendiul și a fost nevoie de intervenția avioanelor și elicopterelor. 

Termometrele au indicat pentru ziua de ieri 39 de grade Celsius, iar pădurea de la marginea  stațiunii Manavgat de pe țărmul Mării Mediterane a fost cuprinsă de flăcări. Mii de oameni s-au uitat neputiincioși la focul care s-a extins deasupra hotelurilor și blocurilor din zonă, iar vântul puternic le-a îngreunat echipajelor de salvare misiunea de a stinge flăcările. Pompierii au intervenit și de la sol și din aer ca să aducă incendiul. Mai mulți locatari au fost evacuați.

De asemenea, un alt incendiu a izbucnit  pe dealurile din apropiere de Manavgat. Fumul dens a acoperit tot cerul, devenind din albastru, portocaliu. Soarele nu a mai fost vizibil, iar turiștii au mărturisit că nu s-au mai întâlnit cu astfel de incidente.

„Fumul a ajuns în dreptul stațiunii, e întunecat afară, e cenușă în balcoane, pare că pompierii n-au reușit să stinga incendiul. Erau mai multe avioane care survolau zona și încercau să stingă incendiul. Se întindea pe o suprafață destul de mare, se vedea din fața hotelului, din zona unei păduri, pe o suprafașă destul de mare.”, a povestit un turist român.

 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ultimul pas pentru operaționalizarea IMM Plus, îndeplinit

După aprobarea schemei de ajutor de stat IMM Plus de către Comisia Europeană la 9 aprilie a.c., a fost publicat Ordinul comun care stabilește...

Crește contrabanda cu țigări la granița de sud a României

Doar pe parcursul primelor trei luni din anul 2024, la granița de sud a României au fost capturate 12 milioane de țigarete de contrabandă....

Rectorul Universității din București limitează numărul notelor de 9 și 10 ce pot fi acordate studenților

În facultățile Universității din București (UB), la programele de studii de nivel licență, nu se vor putea acorda mai puțin de 5% și nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă