22.3 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Ziua libertății în Marea Britanie! Premierul Boris Johnson a ridicat restricțiile anti-Covid

Situația epidemiologică din Anglia nu este deloc încurajatoare. Cel de-al treilea val de infecție cu Covid-19 este în plină desfășurare, iar rata îmbolnăvirilor a ajuns la cel mai înalt nivel față de luna ianuarie. Cu toate acestea, oficialii britanici, în frunte cu premierul Boris Johnson, au decis să ridice restricțiile anti-Covid pentru populația dornică să revină la viață. Potrivit presei internaționale, hotărârea guvernului este văzută ca o acceptare a faptului că rata de infectare va crește, însă vaccinul face diferența dintre infectare și moarte. Pe de altă parte, comunitatea științifică se arată îngrijorată de decizia oficialilor de la Londra, susținând că „ziua libertății” este una „periculoasă și prematură”.

Astfel, premierul Boris Johnson a anunțat că de astăzi, aproape toate restricțiile vor fi ridicate. Restaurantele și cluburile sunt pregătite pentru valul de clienți, fără a respecta anumite condiții, masca de protecție nu mai este obligatorie, distanțarea fizică va fi aplicată doar pentru persoanele infectate și nu mai exită un număr limitat de persoane la interior. De asemenea, orice restricție de circulație a fost eliminată.

Boris Johnson se bazează pe faptul că majoritatea populației adulte din Anglia este vaccinată complet. Cu toate acestea, celelalte țări din Regatul Unit sunt ceva mai sceptice în privința relaxării restricțiilor. Astfel, autoritățile regionale din Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord au preferat să prelungească măsurile de siguranță, contrat exemplului englez.

Ultima oră
Pe aceeași temă