9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInternaționalXi Jinping cere progrese în dezvoltarea armelor în China

Xi Jinping cere progrese în dezvoltarea armelor în China

Președintele Xi Jinping a declarat că vrea „noi progrese” în ceea ce privește dezvoltarea armelor în China și a echipamentului militar. Xi Jinping, care este şi preşedintele Comisiei militare centrale din China a făcut aceste declarații la o conferință în Beijing.

Xi Jinping cere „noi progrese” în dezvoltarea armelor în China

Potrivit acestuia, strategia privind armele militare ale Chinei „s-a dezvoltat în salturi”. Zhang Youxia, vicepreşedinte al CMC, a susținut că țara ar trebui să urmărească independența în rândul tehnologiei, iar eforturile trebuie să fie „maxime”. Țara vrea să accelereze modernizarea armatei „de clasă mondială”. Astfel, dezvoltarea armelor în China este o prioritate.

Statul chinez a  testat în luna august o rachetă nucleară hipersonică. Așa-numitul „planor hipersonic” a fost transportat de o rachetă Long March. De cele mai multe ori, lansările sunt anunțate. Cu toate acestea, testul din august a fost secret.

În ultima perioadă, China s-a aflat în mijlocul unui conflict tot mai aprins cu Taiwan. La un eveniment CNN, un participant a făcut referire la rapoarte recente, conform cărora China a testat o rachetă hipersonică. El l-a întrebat pe președintele Joe Biden dacă ar putea „jura că va proteja Taiwanul și ce va face pentru a ține pasul cu dezvoltarea armamentului în China.

„Da. China, Rusia și restul lumii știu că suntem cei mai puternici militari din istoria lumii”, a declarat atunci Joe Biden.

 Trei fabrici chineze de avioane, din Xi’an, Chengdu și Shenyang, au produs aproape 200 de avioane de luptă și transport militar moderne. Astfel au depășit cu mult cifra de producție ale SUA sau Rusiei. Prin urmare, președintele urmărește ca dezvoltarea armelor în China să fie prioritară.

Cele mai citite

Top 10 cele mai bogate femei din America

Majoritatea miliardarilor lumii provin din Statele Unite. Dar, dintre cei 724 de miliardari americani, doar 86 sunt femei, reprezentând un procentaj de 12%. Top 10...

Ziua Recunoștinței Neagră: Zeci de persoane ucise prin împușcare

Un băiat în vârstă de 13 ani este suspectat că a tras în mod accidental în timp ce manipula o armă de foc într-un...

Talibanii cer ajutor umanitar pentru a trece peste iarnă

Talibanii cer ajutor umanitar internațional pentru a trece peste iarnă. Regimul de la Kabul, venit la putere în luna august printr-o intervenție armată sângeroasă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă