20.3 C
București
joi, 19 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalXi Jinping cere progrese în dezvoltarea armelor în China

Xi Jinping cere progrese în dezvoltarea armelor în China

Președintele Xi Jinping a declarat că vrea „noi progrese” în ceea ce privește dezvoltarea armelor în China și a echipamentului militar. Xi Jinping, care este şi preşedintele Comisiei militare centrale din China a făcut aceste declarații la o conferință în Beijing.

Xi Jinping cere „noi progrese” în dezvoltarea armelor în China

Potrivit acestuia, strategia privind armele militare ale Chinei „s-a dezvoltat în salturi”. Zhang Youxia, vicepreşedinte al CMC, a susținut că țara ar trebui să urmărească independența în rândul tehnologiei, iar eforturile trebuie să fie „maxime”. Țara vrea să accelereze modernizarea armatei „de clasă mondială”. Astfel, dezvoltarea armelor în China este o prioritate.

Statul chinez a  testat în luna august o rachetă nucleară hipersonică. Așa-numitul „planor hipersonic” a fost transportat de o rachetă Long March. De cele mai multe ori, lansările sunt anunțate. Cu toate acestea, testul din august a fost secret.

În ultima perioadă, China s-a aflat în mijlocul unui conflict tot mai aprins cu Taiwan. La un eveniment CNN, un participant a făcut referire la rapoarte recente, conform cărora China a testat o rachetă hipersonică. El l-a întrebat pe președintele Joe Biden dacă ar putea „jura că va proteja Taiwanul și ce va face pentru a ține pasul cu dezvoltarea armamentului în China.

„Da. China, Rusia și restul lumii știu că suntem cei mai puternici militari din istoria lumii”, a declarat atunci Joe Biden.

 Trei fabrici chineze de avioane, din Xi’an, Chengdu și Shenyang, au produs aproape 200 de avioane de luptă și transport militar moderne. Astfel au depășit cu mult cifra de producție ale SUA sau Rusiei. Prin urmare, președintele urmărește ca dezvoltarea armelor în China să fie prioritară.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Soluția magistraților timișoreni: Dominic Fritz face angajări ilegale

Primarul Timișoarei este învins a doua oară în instanță de către membrii sindicatului din Primărie. A încercat, prin fel de fel de vicleșuguri, să...

Voucherele sociale de 250 lei vor fi distribuite de Poșta română

Voucherele sociale pe suport electronic vor fi distribuite prin intermediul Poștei Române, pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile. De aceste vouchere vor beneficia aproape trei milioane...

Cu cât va contribui UE la reconstrucția Ucrainei

Comisia a stabilit astăzi, 18 mai, într-o comunicare, planuri pentru un răspuns imediat al UE care să abordeze nevoile de finanțare ale Ucrainei și...
Ultima oră
Pe aceeași temă