-3.2 C
București
luni, 24 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalWTA suspendă turneele din China, în urma cazului Peng Shuai

WTA suspendă turneele din China, în urma cazului Peng Shuai

Asociația Femeilor de Tenis (WTA) a anunțat suspendarea imediată a tuturor turneelor ​​din China din cauza situației cu Peng Shuai. Ca răspuns la tăcerea Beijingului, WTA a anunțat această decizie.

Într-o declarație publicată miercuri, președintele și CEO-ul WTA, Steve Simon, a declarat că decizia s-a bazat pe răspunsul „inacceptabil” al oficialilor chinezi în scandalul #MeToo. De asemenea, Beijingul este acuzat că a cenzurat acuzațiile lui Peng.

WTA nu vrea să organizeze evenimente în China din cauza situației lui Peng Shuai

„Cu conștiință bună, nu văd cum le pot cere sportivilor noștri să concureze acolo când Peng Shuai nu are voie să comunice liber și se pare că a fost presată să contrazică acuzația ei de agresiune sexuală”, a spus Simon, citat de CNN.

De asemenea, Simon a susținut că este îngrijorat cu privire la riscurile la care sunt supuși sportivii. Potrivit acestuia, nu vrea să organizeze evenimente în 2022 în China de teamă ca jucătorii să nu treacă prin experiențe scandaloase.

Una dintre cele mai recunoscute vedete ale sportului din China, Peng l-a acuzat public pe fostul vicepremier Zhang Gaoli că a forțat-o să întrețină relații sexuale cu el. Incidentul ar fi avut loc în urmă cu 3 ani. Postarea făcută de jucătoarea de tenis a fost ștearsă de pe Internet.

Peng a fost imediat înăbușită de cenzura generală și a dispărut din vizorul public timp de mai bine de două săptămâni. Acest fapt a îngrijorat întreaga lume, iar lumea tenisului feminin a cerut explicații.

Pe fondul protestelor globale tot mai mari, indivizii care lucrează pentru mass-media controlată de guvernul chinez și sistemul sportiv de stat au lansat o serie de fotografii și videoclipuri cu „dovada vieții” lui Peng.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite

Peste 850 de copii sunt ținuți prizonieri în închisori din Siria

Temerile cresc cu privire la soarta a sute de copii despre care se crede că sunt ținuți prizonieri în închisori din Siria. Aproape 850...

C.E. propune ajutoare de 1,2 mld. de euro pentru Ucraina

Comisia Europeană (CE) a anunţat luni că vrea să-şi consolideze susţinerea financiară a Ucrainei cu 1,2 miliarde de euro, cu scopul de a o...

Europa de Est, teatru de război. NATO confirmă că a trimis trupe în zonă

Țările NATO și-au pus forțele militare în alertă și au anunţat trimiterea de echipament militar suplimentar la granițele Ucrainei, potrivit NATO. Allies are sending more...
Ultima oră
Pe aceeași temă