25.7 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalWTA suspendă turneele din China, în urma cazului Peng Shuai

WTA suspendă turneele din China, în urma cazului Peng Shuai

Asociația Femeilor de Tenis (WTA) a anunțat suspendarea imediată a tuturor turneelor ​​din China din cauza situației cu Peng Shuai. Ca răspuns la tăcerea Beijingului, WTA a anunțat această decizie.

Într-o declarație publicată miercuri, președintele și CEO-ul WTA, Steve Simon, a declarat că decizia s-a bazat pe răspunsul „inacceptabil” al oficialilor chinezi în scandalul #MeToo. De asemenea, Beijingul este acuzat că a cenzurat acuzațiile lui Peng.

WTA nu vrea să organizeze evenimente în China din cauza situației lui Peng Shuai

„Cu conștiință bună, nu văd cum le pot cere sportivilor noștri să concureze acolo când Peng Shuai nu are voie să comunice liber și se pare că a fost presată să contrazică acuzația ei de agresiune sexuală”, a spus Simon, citat de CNN.

De asemenea, Simon a susținut că este îngrijorat cu privire la riscurile la care sunt supuși sportivii. Potrivit acestuia, nu vrea să organizeze evenimente în 2022 în China de teamă ca jucătorii să nu treacă prin experiențe scandaloase.

Una dintre cele mai recunoscute vedete ale sportului din China, Peng l-a acuzat public pe fostul vicepremier Zhang Gaoli că a forțat-o să întrețină relații sexuale cu el. Incidentul ar fi avut loc în urmă cu 3 ani. Postarea făcută de jucătoarea de tenis a fost ștearsă de pe Internet.

Peng a fost imediat înăbușită de cenzura generală și a dispărut din vizorul public timp de mai bine de două săptămâni. Acest fapt a îngrijorat întreaga lume, iar lumea tenisului feminin a cerut explicații.

Pe fondul protestelor globale tot mai mari, indivizii care lucrează pentru mass-media controlată de guvernul chinez și sistemul sportiv de stat au lansat o serie de fotografii și videoclipuri cu „dovada vieții” lui Peng.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

YouTube intenționează să lanseze magazin online pentru servicii de streaming video

YouTube intenționează să lanseze magazin online pentru servicii de streaming video. Compania a reluat discuțiile cu multinaționalele de divertisment cu privire la participarea pe această...

Excelenta analiză a jurnalistului și autorului britanic Tim Marshall despre cum Putin redesenează  Cortina de Fier 

Războiul dezvăluie multe lucruri, mai ales tragice. Printre acestea se numără modul în care geografia continuă să aibă puterea de a provoca conflicte și...

Germania: Toate stațiile de încărcare Tesla sunt ilegale

În Germania există peste 1.800 de stații de încărcare Tesla pentru mașini electrice și toate sunt ilegale. Acest lucru este demonstrat de o investigație a...
Ultima oră
Pe aceeași temă