11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalVirusul a pătruns în taberele de migranți

Virusul a pătruns în taberele de migranți

 

Autorităţile din Grecia au plasat în carantină o a doua tabără de migranţi, după ce un bărbat afgan în vârstă de 53 de ani a fost diagnosticat cu Covid-19, relatează Reuters. Anunţul a fost făcut duminică de Ministerul Migraţiei.

Afganul depistat pozitiv trăieşte cu familia lui în tabăra Malakasa, alături de alte sute de migranţi şi zilanţi. El a fost trasferat la un spital din Atena.

Contacţii lui vor fi testaţi, iar autorităţile sanitare încearcă să urmărească traseul virusului. Malakasa se află la 40 de kilometri de capitală. Tabăra a fost plasată în carantină pentru două săptămâni, iar ministerul a mai precizat că aici vor fi suplimentate forţele de ordine, a mai notat News.ro. Un alt centru pentru migranţi, cu regim închis, a fost destinat celor care au ajuns în Grecia dupa 1 martie. 

Peste un milion de infecții

La nivel global, de la depistarea coronavirusului în China, la finalul anului trecut, au fost raportate aproximativ 1,2 milioane de cazuri de infectare şi peste 64.000 de decese. Din totalul celor afectaţi de Covid-19, mai mult de 244.000 de oameni au fost vindecaţi.

Grecia a plasat în carantină prima tabără de migranți după ce 20 de solicitanţi de azil au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus, a anunţat joi Ministerul pentru Migraţie elen, potrivit Reuters.

Au fost făcute teste unui număr de 63 de persoane după ce o tânără de 19 ani din tabăra de migranţi care a născut într-un spital din Atena a fost diagnosticată ca fiind contaminată, devenind astfel primul caz înregistrat printre miile de solicitanţi de azil ţinuţi în tabere de migranţi suprapopulate de pe teritoriul Greciei.

La câteva zeci de kilometri de capitala Greciei

Toate cazurile confirmate au fost asimptomatice, potrivit ministerului, care a adăugat că va continua testările. Orice deplasare în şi dinspre tabăra Ritsona, situată la 75 de kilometri nord-est de Atena şi care găzduieşte peste 2.500 de oameni, va fi restricţionată pentru 14 zile, a mai anunţat ministerul, subliniind că poliţia va monitoriza implementarea măsurilor.

Mai devreme săptămâna aceasta, autorităţile din Grecia au încercat să afle unde s-ar fi putut contamina femeia şi analizează posibilitatea ca acest lucru să se fi întâmplat la spital.

Fără zonă de izolare

Tabăra de migranţi are, în caz de nevoie, o zonă de izolare pentru pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus, au informat surse din cadrul Ministerului pentru Migraţie. Grecia, care a înregistrat primul său caz de infectare cu noul tip de coronavirus la sfârşitul lui februarie, a raportat până acum 1.415 cazuri. Cinci persoane au decedat de COVID-19.

Grecia este o poartă de intrare în Europa pentru migranţi şi solicitanţi de azil care fug de război şi sărăcie din ţările Orientului Mijlociu şi din alte regiuni ale lumii, cu peste 1 milion de migranţi care au traversat teritoriul grec în 2015-2016.

Mai mult de 40.000 de solicitanţi de azil sunt blocaţi în tabere de refugiaţi suprapopulate pe insule ale Greciei, în condiţii pe care organizaţiile umanitare le descriu drept îngrozitoare şi pe care guvernul grec însuşi le consideră ”o bombă cu ceas”.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă