18 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021

VIDEO. Situație tensionată cu trupe de scutieri la granița dintre Republica Moldova și Transnistria

Lupta electorală ce se duce duminică în turul doi al alegerilor prezidențiale între Maia Sandu și actualul președinte Igor Dodon creează tensiuni în zona de la granița dintre Republica Moldova și Transnistria.

Pentru a evita confruntări fizice între simpatizanții celor două tabere, impresionante forțe de ordine au fost amplasate în acele zone cunoscute cu probleme, în încercarea de ține situația sub control.

Este și situația din localitatea Varnița, situată la granița dintre Republica Moldova și Transnistria, la doar 5 kilometri de Tiraspol.

Mai mulți cetățeni au sesizat prezența suspect de mare a autobuzelor care au intrat în localitate în cursul dimineții, acuzând că oamenii sunt aduși în mod organizat să voteze pentru alegerea viitorului președinte al Republicii Moldova.

Aceștia și-au notat numerele de înmatriculare ale autoturismelor care intrau în Varnița și în momentul în care constatau că mașinile se reîntorc în mod repetat solicitau Poliției să verifice dacă nu cumva fac transport electoral spre secțiile de votare, cerând să li se restricționeze accesul în localitate.

Dacă în primele ore de vot situația a fost calmă, spre prânz tensiunea a crescut, au apărut incidente și chiar confruntări fizice.

Ultima oră
Pe aceeași temă