23 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalVIDEO: Peste 100 de mii de persoane au participat la parada pentru...

VIDEO: Peste 100 de mii de persoane au participat la parada pentru drepturile LGBTQ+ la Viena

Comunitatea LGBTQ+ din Austria a ieșit în forță pe străzile Vienei. Peste 100.000 de persoane au participat la parada anuală a gay-ilor, potrivit poliției locale.

Soarele și restricțiile minime ale COVID-19 au creat o atmosferă relaxată în jurul Primăriei, unde participanții, unii îmbrăcați în costume colorate, s-au adunat pentru Parada Curcubeului prin centrul istoric al orașului.

„Motivul pentru care sunt aici este foarte clar”, a declarat participantul la paradă, Walter. „Ar trebui să se protejeze drepturile celor care iubesc și își trăiesc dragostea în societate altfel decât am putea noi.”

Organizatorii celei de-a 22-a ediții a Paradei Curcubeului de la Viena au anunțat că se așteaptă ca până la 220.000 de persoane să ia parte la marș.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 176: Zelenski le cere din nou rușilor să părăsească Zaporojie

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că este nevoie de transparenţă totală pentru a gestiona situaţia de la centrala nucleară de la Zaporojie, lucrându-se cu...

Vecinii din Balcani ne contestă istoria. România de azi ar fi fost Țara Pecenegilor

Românii învață la școală că se trag din daci și din romani, dar pe plan internațional, trecutul nostru istoric este necunoscut și chiar contestat,...
Ultima oră
Pe aceeași temă