15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Atacuri șocante în Viena, trecători luați la țintă de trăgători

VIDEO: Atacuri șocante în Viena, trecători luați la țintă de trăgători

Atacuri șocante au avut loc în Viena luni seara, ultima de dinaintea instituirii restricțiilor privind programul teraselor și restaurantelor. Mai mulți indivizi înarmați cu arme automate au deschis focul asupra persoanelor care se aflau la mese ori pe străzile din centrul capitalei Austriei.

Unul dintre atacatori a fost surprins într-o înregistrare video în timp ce trage mai multe focuri asupra unui tânăr care încerca să se adăpostească lângă vitrina unui magazin. Din imaginile cu un puternic impact emoțional se vede cum atacatorul, nemulțumit că victima sa încă mai mișcă, se întoarce și mai trage încă o dată în el pentru a fi sigur că l-a ucis.

Sute de apeluri la serviciile de urgență ale celor aflați în zonele unde teroriștii deschiseseră focul au alertat forțele de intervenție rapidă iar în scurt timp centrul Vienei a fost blocat.

Unul dintre atacatori a fost reperat și ucis într-un schimb de focuri, a anunțat Poliția la scurtă vreme de la intervenție iar ample căutări au fost declanșate pentru depistarea celorlalți atacatori.

Un prim bilanț arată că trei persoane și-au pierdut viața sub gloanțele atacatorilor iar alte cel puțin 15 au fost transportate la spitale cu răni grave. Printre persoanele rănite grav se află și un ofițer de poliție.

Cetățenii au fost avertizați să nu iasă sub nicio formă din locuințe iar cei aflați pe străzi să stea departe de locurile publice și de mijloacele de transport.

Atacatorii au acționat în cel puțin șase locații, una dintre ele fiind în apropierea unei sinagogi închise la acea oră și unde a fost împușcat paznicul, a anunțat Harald Sörös, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne. Focuri de armă s-au auzit și în zona pieței Schwedenplatz.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...
Ultima oră
Pe aceeași temă