20.7 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Venezuela: Opoziţia a anunţăt încheierea dialogului cu regimul Maduro

Mare parte a negocierilor dintre cele două tabere s-a desfăşurat pe insula Barbados din Caraibe.

Delegaţia preşedintele Maduro a părăsit masa negocierilor în august, în semn de protest faţă de regimul dur de sancţiuni impus de SUA regimului de la Caracas.

Criticii dialogului din cadrul coaliţiei de opoziţie susţin că Maduro s-a angajat cu rea-credinţă în aceste negocieri şi s-a folosit de discuţii pentru a câştiga timp.

„Regimul dictatorial al lui Nicolas Maduro a abandonat procesul de negociere invocând scuze false”, conform unei declaraţii postate pe Twitter de biroul preşedintelui parlamentului Juan Guaido.

„După mai mult de 40 de zile în care au refuzat să continue, confirmăm că mecanismul Barbados s-a încheiat”.

În mesajul adresat „oamenilor şi forţelor armate”, biroul lui Guaido a mulţumit Norvegiei pentru facilitarea procesului, dar nu a precizat care vor fi următoarele acţiuni.

„Trebuie să ne pregătim să începem o nouă etapă a acestei lupte, care va necesita un angajament mai mare, forţă, hotărâre, sacrificiu şi convingere din partea tuturor”, se arată în declaraţie.

Negociatorii opoziţiei au afirmat anterior că delegaţia guvernamentală nu dorea să discute principala prioritate a opoziţiei: organizarea de noi alegeri în condiţii de libertate şi corectitudine.

Ultima oră
Pe aceeași temă