21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalVeneția interzice pătrunderea navelor de croazieră în centrul orașului

Veneția interzice pătrunderea navelor de croazieră în centrul orașului

Anunțul a fost făcut de guvernul italian marți, susținând că de la data de 1 august, marile nave care transportă anual milioane de turiști, nu vor mai putea intra în bazinul San Marco, pe canalul San Marco sau pe canalul Giudecca din Veneția. Decizia a fost luată în urma unui avertisment clar din partea UNESCO, trăgând un semnal de alarmă în ceea ce privește viitorul și siguranța orașului. Prim-ministrul Mario Draghi este deschis către “o etapă importantă pentru conservarea lagunei veneţiene”, care a fost supusă zeci de ani unei presiuni adusă de pacheboturilor pline cu turiști. 

Activiștii de mediu și apărătorii patrimoniului denunţă de ani buni flagelul navelor mari, care reprezintă o amenințare pentru ecosistemul lagunei și fundațiile din centrul istoric. Discuțiile pe această temă au început încă de luna trecută, când după o pauză semnificativă generată de pandemia de coronavirus, navele au început să aducă, din nou, turiști.

Astfel, navele de peste 25.000 de tone, de peste 180 de metri lungime, de 35 de metri înălţime sau ale căror emisii conţin peste 0,1% vor fi interzise în centrul istoric din Veneția. Acestea vor  trebui să acosteze în portul industrial Marghera, care va fi special amenajat în acest sens. Pe de altă parte, accesul navelor mici, cu aproximativ 200 de persoane, va fi permis în centrul orașului.

Măsurile vin din dorința de a salva și păstra orașul în siguranță. Ministrul culturii şi al patrimoniului, Dario Franceschini, a precizat că vrea să  „evite riscul concret al înscrierii oraşului pe lista patrimoniului în pericol”.

 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă