14.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalVaccinarea, obligatorie în Austria. De când se aplică măsura

Vaccinarea, obligatorie în Austria. De când se aplică măsura

Vaccinarea devine obligatorie în Austria. Măsura intră în vigoare din februarie și se aplică în cazul celor de peste 18 ani.

Decizia, anunțată de cancelar

„Aşa cum era prevăzut, vom face vaccinarea obligatorie de la începutul lui februarie” pentru cei de peste 18 ani, a declarat cancelarul austriac Karl Nehammer, notează Agerpres.

Toată săptămâna au avut loc dezbateriîn Parlament în jurul acestui proiect, în contextul în care 78,5% din populaţia eligibilă este vaccinată în acest moment cu schema completă.

„Este un proiect sensibil”, dar „conform Constituţiei”, care necesită „o fază de adaptare” care să le permită celor recalcitranţi să se vaccineze „până la jumătatea lui martie”, a mai spus șeful Guvernului austriac.

Proteste de amploare în Austria

Nu mai puţin de 27.000 de persoane au manifestat sâmbătă în capitala austriacă împotriva acestei măsuri controversate, acuzată că încalcă libertăţile individuale.

Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă