11.1 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Ursula von der Leyen: Ne-am atins ținta de vaccinare propusă pentru luna iulie

„Uniunea Europeană s-a ținut de cuvânt și a făcut ceea ce trebuia. Ne-am propus să protejăm 70% dintre adulții din UE cu cel puțin o doză de vaccin în luna iulie. Astăzi ne-am atins obiectivul. Iar 57% dintre adulți sunt deja pe deplin protejați cu două doze de vaccin. Aceste cifre plasează Europa printre liderii mondiali. Procesul de recuperare a decalajelor a fost foarte reușit, dar trebuie să continuăm eforturile. Varianta delta este foarte periculoasă. Prin urmare, fac apel către toți cei care au posibilitatea să se vaccineze. Pentru propria sănătate și pentru a-i proteja pe ceilalți. UE va continua să furnizeze cantități suficiente de vaccinuri”.

Săptămâna trecută, Uniunea Europeană a depăşit Statele Unite în ceea ce privește rata populaţiei care a primit cel puţin o doză de vaccin împotriva coronavirusului, în condițiile în care luni de zile Europa a fost în urma SUA la acest capitol, potrivit AFP.

Majoritatea țărilor europene au vaccinat între 60 și 90% din populația adultă cel puțin cu prima doză, în timp ce România rămâne la mare distanță, cu doar 30% din adulți vaccinați, potrivit datelor centralizate de Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

Ultima oră
Pe aceeași temă