23.1 C
București
miercuri, 10 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalVIDEO Ursula von der Leyen a aprobat PNRR-ul României în valoare de...

VIDEO Ursula von der Leyen a aprobat PNRR-ul României în valoare de 29,2 miliarde de euro

În prima sa vizită la București, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a apribat PNRR-ul României, îm valoare de 29,2 miliarde de euro. Comisia a aprobat luni Planul de Redresare și Reziliență împărțit în două segmente aproape egale. Aceasta a anunțat că planul este bine structurat și orientat spre viitor.

„Este un plan foarte bun, orientat către viitor, cu o puternică componentă de digitalizare, reziliență, inclusiv pentru sectorul de sănătate. (…) Este foarte structurat și aștept să lucrăm împreună la implementarea planului. Felicitări“.

Planul aprobat de CE este văzut drept un pas important către plata a 14,2 miliarde de euro reprezentând granturi și 14,9 miliarde de euro – împrumuturi pentru România în cadrul Facilității de Redresare și Reziliență, care valorează în total 800 de miliarde de euro la nivelul UE.

Șefa executivului european a susținut o conferință de presă alături de președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu pentru a marca simbolic aprobarea PNRR. Comisia Europeană a analizat dacă investițiile și reformele cuprinse în planul României susțin tranzițiile ecologice și digitale, dacă contribuie la abordarea eficientă a provocărilor identificate în semestrul european. De asemenea, s-a luat în calcul dacă acesta consolidează potențialul de creștere, crearea de locuri de muncă și reziliența economică și socială.

„Această finanțare va sprijini implementarea investițiilor cruciale și măsurilor de reformă subliniate în planul de redresare și reziliență al României. Va juca un rol crucial în permiterea României de a ieși mai puternică din pandemia de Covid-19”, arată un comunicat al Comisiei.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 168: țara vecină spune că Moscova dorește racordarea centralei din Zaporojie la Crimeea

UPDATE, ora 09:44: Conflictul cu Rusia nu se va încheia până când Peninsula Crimeea de la Marea Neagră, care a fost anexată de Moscova,...

4 motive pentru care ar trebui să oferiți cadouri personalizate

Lumea continuă să evolueze într-un ritm frenetic și multe lucruri care erau ideale sunt acum considerate „de modă veche”, în timp ce modalități noi...

Furtună politică în SUA, după perchezițiile de la casa lui Trump. VIDEO

O primă etapă spre un proces pentru unii, o "persecuţie politică" pentru alţii: percheziţia spectaculoasă a casei lui Donald Trump de către FBI a...
Ultima oră
Pe aceeași temă