11.1 C
București
marți, 26 octombrie 2021

VIDEO Ursula von der Leyen a aprobat PNRR-ul României în valoare de 29,2 miliarde de euro

În prima sa vizită la București, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a apribat PNRR-ul României, îm valoare de 29,2 miliarde de euro. Comisia a aprobat luni Planul de Redresare și Reziliență împărțit în două segmente aproape egale. Aceasta a anunțat că planul este bine structurat și orientat spre viitor.

„Este un plan foarte bun, orientat către viitor, cu o puternică componentă de digitalizare, reziliență, inclusiv pentru sectorul de sănătate. (…) Este foarte structurat și aștept să lucrăm împreună la implementarea planului. Felicitări“.

Planul aprobat de CE este văzut drept un pas important către plata a 14,2 miliarde de euro reprezentând granturi și 14,9 miliarde de euro – împrumuturi pentru România în cadrul Facilității de Redresare și Reziliență, care valorează în total 800 de miliarde de euro la nivelul UE.

Șefa executivului european a susținut o conferință de presă alături de președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu pentru a marca simbolic aprobarea PNRR. Comisia Europeană a analizat dacă investițiile și reformele cuprinse în planul României susțin tranzițiile ecologice și digitale, dacă contribuie la abordarea eficientă a provocărilor identificate în semestrul european. De asemenea, s-a luat în calcul dacă acesta consolidează potențialul de creștere, crearea de locuri de muncă și reziliența economică și socială.

„Această finanțare va sprijini implementarea investițiilor cruciale și măsurilor de reformă subliniate în planul de redresare și reziliență al României. Va juca un rol crucial în permiterea României de a ieși mai puternică din pandemia de Covid-19”, arată un comunicat al Comisiei.

Ultima oră
Pe aceeași temă