17.5 C
București
vineri, 17 septembrie 2021

Ungaria va începe de la 1 august vaccinarea cu a treia doză

Ungaria va începe de la 1 august vaccinarea anti-Covid-19 a populației cu cea de-a treia doză, a anunțat premierul Viktor Orban, joi, la un post de televiziune. De asemenea, acesta a menționat și că personalul medical din spitale va fi obligat să se vaccineze.

Prim-ministrul Ungariei a anunțat începerea vaccinării cu doza a treia, însă medicii vor fi cei care vor decide ce vaccin ar trebui folosit. Orban a tras un semnal de alarmă către persoanele nevaccinate, susținând că varianta Delta este una extrem de periculoasă. Astfel, autoritățile vor face vizite personale pentru a-i convinge pe vârstnici să se imunizeze cu unul dintre serurile de pe piață.

În ceea ce privește situația tinerilor sub 18 ani, Orban a anunțat că în primele zile din noul an școlar, elevii cu vârstele între  12 şi 16 ani vor avea ocazia să se vaccineze. În Ungaria, 13-14% dintre copiii de 12-15 ani au fost deja vaccinați, iar adolescenții de 16-18 au fost imunizați în proporție de  45%.

Ungaria este una dintre cele mai rapide țări din Uniunea Europeană în privința vaccinării, însă în ultimele zile dorința de imunizare cetățenilor a scăzut. În același timp, vecinii ungari au fost și singurii din UE care au folosit vaccinurile din Rusia și China, neautorizate de agenția europeană de profil. Celelalte vaccinuri folosite au fost cele ale companiilor occidentale Pfizer/BioNTech, Moderna şi AstraZeneca.

Ultima oră
Pe aceeași temă