18.9 C
București
joi, 19 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalUn zgârie-nori din Canada al lui Donald Trump ar fi fost finanțat...

Un zgârie-nori din Canada al lui Donald Trump ar fi fost finanțat cu bani rusești

Potrivit articolului intitulat „Turnul secretelor”, din renumita publicație britanică Financial Times, principalul investitor al blocului denumit „Trump International Hotel and Tower Toronto” ar fi fost multimilionarul ruso-canadian Alex Shnaider.

Ridicarea turnului zgârie-nori din Toronto a început în anul 2007, pe baza unui buget de 324 de milioane de euro.

„Turnul Trump din Toronto ilustrează legătura dintre banii întunecați ai erei post-sovietice și cel care avea să fie viitorul președinte” (Donald Trump), susțin jurnaliștii britanici. Ei au cercetat această afacere imobiliară timp de zece luni.

Publicația britanică arată că partenerul multimilionar al lui Trump, Alex Shnaider, a autorizat plata secretă a 85 de milioane de euro unui intermediar cu sediul la Moscova, care îi reprezenta pe investitorii susţinuţi de regimul de la Kremlin.

În replică, Organizația Trump, contactată de jurnaliștii britanici, susține că ea nu a fost „proprietarul, dezvoltatorul sau vânzătorul” turnului din Toronto, ci s-a limitat doar la „acordarea de licenţe pentru marca sa şi la administrarea hotelului şi reşedinţelor, afacere derulată până în iunie 2017, când acordul s-a încheiat”.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Sine nobilitas

Ştim deja că trăim în ţara în care, pentru a o duce bine, cel mai important e să te naşti bine. În instituţiile statului...

Numărul locurilor de muncă vacante este în creștere. În ce domenii este nevoie mare de angajați

În trimestrul I 2022, numărul locurilor de muncă vacante a fost 47,3 mii, în creştere cu 1,7 mii față de trimestrul anterior, arată datele Institului Național...

Tom Cruise, la Cannes: „Fac filme pentru marele ecran” – VIDEO

Tom Cruise, starul filmului Top Gun, a spus că este adeptul filmelor de marile ecrane. Declarația a fost suținută în timpul unui masterclass care...
Ultima oră
Pe aceeași temă