20.3 C
București
joi, 19 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalUn submarin nuclear al SUA s-a lovit de „un obiect neidentificat” în...

Un submarin nuclear al SUA s-a lovit de „un obiect neidentificat” în Marea Chinei de Sud

Mai mulți marinari americani au fost răniți după ce un submarin nuclear a lovit un „obiect necunoscut” în timp ce era scufundat în apele din Mărea Chinei de Sud. Cincisprezece marinari au suferit răni ușoare atunci când USS Connecticut s-a ciocnit de obiect, în timp ce patrula.

„USS Connecticut a lovit un obiect în după-amiaza zilei de 2 octombrie în timp ce naviga în apele internaţionale din regiunea Indo-Pacific. Nu există vătămări cu consecinţe letale.”, a spus Marina SUA într-un comunicat.

USS Connecticut este un submarin din clasa Seawolf cu propulsie nucleară și a fost avariat în urma impactului, însă rămâne în stare funcțională. Institutul Naval a declarat că USS Connecticut participa la un exercițiu naval internaţional în acel moment.

Submarinul funcționa într-una dintre cele mai contestate regiuni din lume. China revendică majoritatea Mării Chinei de Sud, dar țările înconjurătoare și SUA nu sunt de acord. Filipine, Brunei, Malaezia, Taiwan și Vietnam au contestat pretenția Chinei de aproape toată Marea de zeci de ani, dar tensiunea a crescut constant în ultimii ani.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ucraina restricționează livrările de porumb spre portul Reni de la Dunăre

Compania naţională de căi ferate din Ucraina (Ukrzaliznytsia) a introdus restricţii cu privire la transporturile de porumb spre portul Reni de la Dunăre, a...

Voucherele sociale de 250 lei vor fi distribuite de Poșta română

Voucherele sociale pe suport electronic vor fi distribuite prin intermediul Poștei Române, pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile. De aceste vouchere vor beneficia aproape trei milioane...

Un tren blindat al rușilor a fost aruncat în aer de ucraineni, în Melitopol

O explozie puternică a fost auzită miercuri, 18 mai, de locuitorii din Melitopol. Potrivit mai multor informații de pe rețelele de socializare, luptătorii ucraineni...
Ultima oră
Pe aceeași temă