11.2 C
București
luni, 18 octombrie 2021

Un sirian de 16 ani plănuia să detoneze o bombă la o sinagogă din Germania

Tânărul a fost arestat

Autoritățile din Germania au dat alerta la o sinagogă din Hagen, după ce au primit informații referitoare la un tânăr care intenționa să detoneze o bombă. Atacul ar fi trebuit să aibă loc în timpul ceremoniei religioase, în toiul sărbătorii evreiești Yom Kippur. Polițiștii au ajuns la fața locului și s-au răspândit.

Patru persoane au fost arestate, printre care un sirian de 16 ani. Ministrul de interne din landul Renania de Nord – Westfalia a anunțat că aceștia au fost reținuți preventiv. Potrivit acestuia, autoritățile au ajuns la fața locului când au primit  „un pont foarte serios şi foarte concret”. Măsurile de securitate din jurul clădirii au fost întărite, iar polițiștii au căutat dispozitive explozibile prin jur. Aceștia nu au găsit nimic periculos. Ceremonia religioasă a fost anulată.

În cadrul unei anchete, au fost arestaţi preventiv patru militanţi islamişti. Presa locală susține că tânărul de 16 ani ar fi fost arestat joi dimineaţa, în gara din Hagen. Ceilalți trei apropiați de-ai săi au fost prinși la domiciliu. Pontul a venit în urma unor conversații interceptate de serviciile secrete.

Ultima oră
Pe aceeași temă