21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalUn român fără adăpost a fost împușcat de 4 ori de polițiști,...

Un român fără adăpost a fost împușcat de 4 ori de polițiști, în München

Incidentul s-a petrecut pe data de 7 iulie, în jurul orei 18. Potrivit informațiilor oferite de autorități, un român a fost împușcat de polițiști, în Englischen Garten din München, ca mai apoi aceștia să îi ofere și primul ajutor până la venirea echipajelor de salvare. 

Românul, în vârstă de 38 de ani, ar fi avut asupra lui „obiect confecționat artizanal, asemănător cuțitului”, pe care l-a scos în timp ce autoritățile îl verificau. Îngenuncheat la pământ, bărbatul a scos un pistol de plastic, dar care arăta leit cu unul real. În acel moment polițștii au tras 4 focuri de armă, bărbatul fiind împușcat în zona pieptului și a rămas nemișcat la pământ. Ofițerii au început manevrele de prim-ajutor, până când un elicopter al poliției a ajuns la fața locului.

 La ora 18.33, atacatorul rănit a fost dus la ambulanță pe o targă și transportat la o clinică din apropiere, unde a fost operat de urgență. Din fericire, starea acestuia este stabilă. 

Polițiștii au confirmat faptul că bărbatul nu avea un domiciliu permanent și are cetățenie română. Între timp a fost deschisă o anchetă pentru a afla de ce ambulanța a ajuns abia după 30 de minute de la solicitare, când viața bărbatului atârna de un fir de ață. Salvarea românului a fost chiar unul dintre polițiștii care l-au împușcat, acesta oferindu-i primul ajutor și a reușit să îl țină în viață până la sosirea medicilor. Ba mai mult, acesta i-ar fi pus și o perfuzie pentru a-l menține în viață.

„Urgențele din zona de deservire a unei stații de ambulanță ar trebui, în general, să poată fi atinse în cel mult douăsprezece minute de la plecare […]”, spune legea privind serviciul de salvare.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Corina Crețu: “Simplificarea regulilor PAC reprezintă un pas înainte”

Corina Crețu, europarlamentar și fost comisar european pentru politica regională, aduce în discuție necesitatea de a simplifica regulile Politicii Agricole Comune (PAC) a Uniunii...

AUR l-a reclamat pe Cîrstoiu la Direcția Antifraudă Fiscală

Președintele filialei AUR București, Mihai Enache, anunță că l-a reclamat la Direcția Generală Antifraudă Fiscală pe medicul Cătălin Cîrstoiu, candidat la Primăria Capitalei. "Mihai Enache,...

”Dosarul Mineriada”: Klaus Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre și a lui Voiculescu Gelu-Voican

Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de fost viceprim-ministru al Guvernului României pot fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă