29.5 C
București
vineri, 17 septembrie 2021

Un român fără adăpost a fost împușcat de 4 ori de polițiști, în München

Incidentul s-a petrecut pe data de 7 iulie, în jurul orei 18. Potrivit informațiilor oferite de autorități, un român a fost împușcat de polițiști, în Englischen Garten din München, ca mai apoi aceștia să îi ofere și primul ajutor până la venirea echipajelor de salvare. 

Românul, în vârstă de 38 de ani, ar fi avut asupra lui „obiect confecționat artizanal, asemănător cuțitului”, pe care l-a scos în timp ce autoritățile îl verificau. Îngenuncheat la pământ, bărbatul a scos un pistol de plastic, dar care arăta leit cu unul real. În acel moment polițștii au tras 4 focuri de armă, bărbatul fiind împușcat în zona pieptului și a rămas nemișcat la pământ. Ofițerii au început manevrele de prim-ajutor, până când un elicopter al poliției a ajuns la fața locului.

 La ora 18.33, atacatorul rănit a fost dus la ambulanță pe o targă și transportat la o clinică din apropiere, unde a fost operat de urgență. Din fericire, starea acestuia este stabilă. 

Polițiștii au confirmat faptul că bărbatul nu avea un domiciliu permanent și are cetățenie română. Între timp a fost deschisă o anchetă pentru a afla de ce ambulanța a ajuns abia după 30 de minute de la solicitare, când viața bărbatului atârna de un fir de ață. Salvarea românului a fost chiar unul dintre polițiștii care l-au împușcat, acesta oferindu-i primul ajutor și a reușit să îl țină în viață până la sosirea medicilor. Ba mai mult, acesta i-ar fi pus și o perfuzie pentru a-l menține în viață.

„Urgențele din zona de deservire a unei stații de ambulanță ar trebui, în general, să poată fi atinse în cel mult douăsprezece minute de la plecare […]”, spune legea privind serviciul de salvare.

Ultima oră
Pe aceeași temă