17.8 C
București
luni, 23 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalUn prim caz de coronavirus este consemnat în Groenlanda

Un prim caz de coronavirus este consemnat în Groenlanda

Insula Groenlanda, din nordul Oceanului Atlantic, are un prim caz confirmat de coronavirus.

Insula are o populație de circa 57.000 de locuitori și este un teritoriu autonom al Danemarcei.

Pacientul infectat, care locuieşte în capitala Groenlandei, orașul Nuuk, a fost plasat în izolare la domiciliu, au precizat autorităţile din oraș.

Danemarca, inclusiv Groenlanda şi Insulele Feroe (teritorii autonome ale Danemercei) a interzis intrarea pe teritoriul ei a turiștilor străini, începând de sâmbătă, în încercarea de a bloca răspândirea coronavirusului.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă