25.7 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUn important lider mondial vede Dunărea ca soluție pentru transportul grâului din...

Un important lider mondial vede Dunărea ca soluție pentru transportul grâului din Ucraina

Un important lider mondial spune că fluviul care traversează şi România, Dunărea, ar urma să fie folosit pentru transportul unor cantităţi mai mici de grâu din Ucraina.

Comunitatea internaţională trebuie să caute soluţii „alternative” pentru deblocarea grâului ucrainean, alături de încercările secretarului general al ONU, pe care Marea Britanie „le susţine foarte mult, de a obţine de la Rusia redeschiderea accesului în portul Odessa.

Astfel, premierul britanic Boris Johnson a informat Camera Comunelor cu privire la rezultatele recentelor summit-uri G7 şi NATO şi a evocat cu acest prilej posibilitatea folosirii Dunării pentru transportul unor cantităţi mai mici de grâu, conform epicnews.ro.

Din cauza secetei, nivelul Dunării este însă a scăzut, iar transportul este în pericol.

Tot în același context, Johnson consideră rolul Turciei că este indispensabil și că este recunoscător președintelui Erdogan pentru eforturile depuse.

Totodată, Boris Johnson l-a acuzat pe Vladimir Putin că folosește „limbajul șantajului nuclear” ca armă în acest război.

Ucraina restricționează livrările de porumb spre portul Reni de la Dunăre

Compania naţională de căi ferate din Ucraina (Ukrzaliznytsia) a introdus restricţii cu privire la transporturile de porumb spre portul Reni de la Dunăre, a anunţat marţi firma de consultanţă în agricultură APK-Inform, potrivit Reuters.

Ukrzaliznytsia nu a oferit niciun motiv pentru această decizie, dar anterior a precizat că a fost nevoită să introducă restricţii similare din cauza numărului mare de vagoane de marfă care s-au aglomerat la punctele de trecere a frontierei.

Potrivit APK-Inform, restricţiile vor intra în vigoare începând cu data de 18 mai şi vor fi valabile până la noi ordine, transmite Agerpres.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:01:59

VIDEO: Britanicii renunță la animalele lor de companie din cauza creșterii costurilor de trai

Cea mai mare presiune asupra nivelului de trai, cel puțin din anii 1960 încoace, îi forțează pe mulți proprietari de animale de companie din...
00:00:44

VIDEO: Incendiul de la o biserică din Egipt a ucis cel puțin 40 de persoane

Un incendiu la o biserică din Giza a ucis cel puțin 40 de persoane și a rănit alte zeci. Aproximativ 5.000 de credincioși erau...
00:01:26

VIDEO – Zelenski: „Ucraina îi vizează pe rușii care trag asupra centralei nucleare”

Ucraina îi vizează pe soldații ruși care trag asupra centralei nucleare ocupate în sudul țării sau o folosesc ca bază, a declarat sâmbătă președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă