26.2 C
București
vineri, 1 iulie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUn comandant de rang înalt de la Azovstal a dat ordin pentru...

Un comandant de rang înalt de la Azovstal a dat ordin pentru a salva viețile personalului de serviciu

Un comandant de rang înalt al forţelor ucrainene adăpostite în subsolurile combinatului siderurgic Azovstal a declarat luni că pune în aplicare o decizie a comandamentului militar superior pentru a salva viețile personalului de serviciu. El nu explică însă concret ce înseamnă asta.

Comandantul Denys Prokopenko a declarat: „Principalul lucru este să vă daţi seama de toate riscurile, există un plan B, sunteţi pe deplin angajat în acest plan care trebuie să permită îndeplinirea sarcinilor atribuite şi să păstreze vieţile şi sănătatea personalului?

Un înalt comandant de la Azovstal spune că sarcina sa este de a salva viețile personalului serviciu din combinat

Acesta este cel mai înalt nivel de supervizare a trupelor. Cu atât mai mult atunci când decizia este aprobată de cel mai înalt comandament militar”, conform epicnews.ro.

Spus destul de vag, dar având în vedere declaraţiile de luni din partea Rusiei, există presupunerea că ar fi vorba despre retragerea din Azovstal şi încheierea confruntării.

Deşi, pe de altă parte, se poate presupune că este vorba despre o decizie pe care apărătorii uzinei trebuie să o susţină până la capăt.

Rușii ar fi intrat în uzina Azovstal, ultima rezistență din orașul ucrainean Mariupol, de la Marea Azov.

Militarii ruși au reușit să intre în uzină după ce un trădător, fost angajat la Azovstal, le-ar fi furnizat planurile subteranelor din combinat. În aceste tunele, lungi de 24 de kilometri, se adăposteau ultimii militari ucraineni. Trădătorul ar fi un muncitor electrician. Informația privind această trădare vine de la Ministerul de Interne al Ucrainei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:01:01

Orchestra Simfonică din Kiev cântă pentru liderii NATO

Orchestra Simfonică din Kiev a cântat la Muzeul Prado din Madrid în timpul unei cine găzduite de prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez miercuri, pentru liderii...

Macron: UE va trebui să găsească rute alternative pentru livrarea de cereale din Ucraina

Uniunea Europeană (UE) trebuie să găsească mai multe rute alternative pentru transportul de cereale din Ucraina, a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron la summitul...

Să-l cinstim pe Don Virgil!

Don Virgil e astăzi minunea prăvălită din cerul tranziției dintre capitalismul sterp și abisul lumii fără povara proprietăților. Ca un zmeu s-a bătut în jurul...
Ultima oră
Pe aceeași temă