20.3 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalUn camion militar a intrat în plin într-un grup de protestatari din...

Un camion militar a intrat în plin într-un grup de protestatari din Myanmar

Mai multe persoane au fost rănite după ce un camion militar a intrat în plin într-o mulțime de protestatari în capitala comercială a Myanmarului, Yangon, conform BBC.

Martorii oculari au declarat presei locale că soldații au deschis focul asupra protestatarilor care fugeau, iar pe alții i-au bătut.

De la lovitura de stat din februarie, peste 1.200 de persoane au fost ucise în timpul protestelor și alte mii au fost întemnițate.

Armata a declarat că a arestat 11 persoane la acest ultim protest. Trei au fost răniți – unul este în stare critică.

Agenția locală de știri MPA a declarat că crede că doi dintre reporterii săi se numără printre deținuți. Unul dintre ei părea rănit și pierduse contactul cu celălalt, a spus agenția.

Martorii au spus că la acest ultim protest, „flash mob” armata a lovit la câteva minute după ce a început.

„Am fost lovit și am căzut în fața unui camion. Un soldat m-a bătut cu pușca lui, dar l-am împins înapoi. Apoi a tras în mine în timp ce fugeam în zig-zag. Din fericire, am scăpat”, a declarat un protestatar agentiei de presa Reuters.

ONU a spus că represiunea armatei ar putea echivala cu crime împotriva umanității.

Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Bacalaureat 2022 – calendarul și documentele necesare înscrierii

Calendarul examenului de Bacalaureat 2022 a fost publicat de Ministerul Sănătății. Absolvenții de liceu vor susține probele scrise ale sesiunii de vară începând cu...

Ucraina atacă dur NATO, acuzând-o de pasivitate, dar laudă UE

Ucraina atacă dur NATO, spunând că rămâne în pasivitate față de UE care ia decizii revoluționare, deși mai multe state vestice membre în ambele...
00:01:40

VIDEO: Deputatul ucrainean Evgheniia Kravchuk: „Timpul se scurge”

"Timpul se scurge. Trebuie să scoatem cele aproximativ 22 de milioane de tone de cereale înainte de noua recoltă, iar Rusia continuă să blocheze...
Ultima oră
Pe aceeași temă