24.9 C
București
marți, 5 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalUn bărbat înarmat cu o arbaletă a pătruns pe teritoriul castelului Windsor....

Un bărbat înarmat cu o arbaletă a pătruns pe teritoriul castelului Windsor. Voia s-o omoare pe Regină

Un bărbat înarmat cu o arbaletă a pătruns în zona de securitate a castelul Windsor, acolo unde Regina Elisabeta a Marii Britanii și-a petrecut sărbătorile de iarnă. Incidentul s-a petrecut chiar în ziua de Crăciun.

Cu puțin timp înainte de a intra în zona de securitate intrusul declara pe o rețea de socializare că are de gând s-o omoare pe regină. Din fericire, bărbatul a fost prins și internat la psihiatrie. Încercările de a intra prin efracţie în castelul Windsor şi în Palatul Buckingham nu sunt neobişnuite. Cea mai spectaculoasă spargere a avut loc în 1982, când un individ a reuşit să intre în dormitorul reginei care se afla în pat, scrie AFP.

Un bărbat înarmat a fost arestat după ce a pătruns ilegal în zona de securitate a Castelului Windsor în Berkshire, una dintre principalele reşedinţe ale reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în ziua de Crăciun, informează Reuters şi dpa, porivit Agerpres. Incidentul s-a petrecut la ora 08.30 într-o zonă din apropierea castelului unde Regina Elisabeta a II-a și-a  petrecut în acest an Crăciunul.

Un bărbat înarmat a pătruns pe teritoriul castelului Windsor. Cine este intrusul

Bărbatul care a pătruns în ziua de Crăciun în zona de securitate a Castelului Windsor are 19 ani și este din Southampton. El a fost reținut și arestat sub suspiciunea de pătrundere ilegală într-o zonă protejată şi pentru posesie de armă. A fost declanşată o anchetă asupra incidentului.

Bărbatul nu a pătruns în nicio clădire de pe domeniu.Duminică, poliţia a informat că l-a internat pentru îngrijire psihiatrică.

Și mai grav este faptul că tânărul a declarat într-o înregistrare video că voia să o „asasineze pe regină”, a relatat luni tabloidul The Sun, preluat de AFP.  The Sun ași publicat imagini cu o înregistrare video prezentată ca fiind postată pe contul de Snapchat al suspectului cu câteva minute înainte ca acesta să încerce să intre prin efracţie în castel. 

Îmbrăcat cu un hanorac negru şi cu o mască albă, el mânuieşte arbaleta şi spune: „Îmi pare rău pentru ceea ce am făcut şi pentru ceea ce am de gând să fac. Voi încerca să o asasinez pe regina Elisabeta”.

Cu referiri aparente la saga Războiul Stelelor, el se prezintă ca indian de religie sikh şi spune că vrea să se „răzbune” pentru un masacru comis în 1919 de trupele britanice împotriva protestatarilor din India. Fără a confirma în mod concret autenticitatea acestor imagini, poliţia londoneză a precizat că ”anchetatorii evaluează conţinutul unei înregistrări video”.

Membrii familiei regale au fost informaţi în legătură cu incidentul.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
00:01:07

UE va înființa o platformă pentru reconstrucția Ucrainei

Uniunea Europeană(UE) va înființa o platformă pentru reconstrucția și pentru a coordona redresarea Ucrainei după războiul acesteia cu Rusia, a declarat luni (4 iulie)...

Zimbrii se întorc în România. „Veteranul” a venit din Marea Britanie

Revin turmele de zimbri în România, în cadrul unui program derulat de Fundația Conservation Carpathia. Programul urmărește reintroducerea acestei specii, legendară pentru România, în Munții...

Cristiano Ronaldo vrea să părsească Manchester United

Atacantul echipei Manchester United, Cristiano Ronaldo, a declarat clubului din Premier League că vrea să plece în sezonul apropiat. Acesta își dorește să joace...
Ultima oră
Pe aceeași temă