22.3 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Un bărbat din Vietnam a încălcat regulile de carantină. A fost condamnat la 18 luni de închisoare

Dao Duy Tung, în vârstă de 30 de ani, a fost condamnat pentru „răspândire periculoasă de boli infecţioase”, în cadrul unui proces de o zi desfăşurat la un tribunal din provincia Hai Duong (nord), a anunţat agenţia de presă vietnameză VNA.

Vietnamul a fost una din ţările care a reuşit să ţină sub control pandemia de COVID-19 datorită testării în masă, urmării contactelor persoanelor depistate cu coronavirus, restricţiilor la frontieră şi a regulilor stricte de carantină, însă noi focare de coronavirus înregistrate în ultimele săptămâni au schimbat situaţia în ţară.

„Tung a intrat ilegal în Vietnam din Laos pe 22 aprilie şi a încălcat regula de carantină de 14 zile”, a precizat agenţia de ştiri.

„După ce a fost anunţat că contactele sale din Laos au fost testate pozitiv pentru coronavirus, Tung nu s-a prezentat la o unitate medicală pentru a fi testat. În schimb, el a călătorit în alte oraşe, a intrat în contact cu mulţi oameni şi a vizitat câteva locuri”, a mai spus agenţia.

Încălcările lui Tung au provocat daune financiare de peste 130.372 de dolari, potrivit VNA, care nu a precizat câte persoane a infectat bărbatul.

Vietnamul a înregistrat un număr record de infectări zilnice de la sfârşitul lunii aprilie. În total, în ţară au fost raportate 42.288 de cazuri de COVID-19 şi 207 decese.

Ultima oră
Pe aceeași temă