24.6 C
București
duminică, 3 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalUn bărbat american care a primit primul transplant de inimă de porc,...

Un bărbat american care a primit primul transplant de inimă de porc, a murit după 2 luni

Prima persoană care a primit o inimă de la un porc a murit la două luni după experimentul revoluționar, a anunțat miercuri spitalul din Maryland care a efectuat operația, scrie AP News.

VEZI AICI VIDEO – Un bărbat a primit un transplant de inimă de la un porc modificat genetic

David Bennett, în vârstă de 57 de ani, a murit marți la Centrul Medical al Universității din Maryland. Medicii nu au dat o cauză exactă a morții, spunând doar că starea lui a început să se deterioreze cu câteva zile mai devreme.

Fiul lui Bennett a lăudat spitalul pentru experiment la acea vreme.

„Suntem recunoscători pentru fiecare moment inovator, pentru fiecare vis nebunesc”, a spus David Bennett Jr. într-o declarație publicată de Universitatea din Maryland. „Sperăm că această poveste poate fi începutul speranței și nu sfârșitul.”

Medicii, cu experiență de zeci de ani au încercat să folosească organele animalelor pentru transplanturi. Bennett din Maryland, a fost candidat pentru această nouă încercare doar pentru că altfel s-ar fi confruntat cu o moarte sigură, fiind neeligibil pentru un transplant de inimă umană, imobilizat la pat pe viață.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă