13 C
București
duminică, 17 octombrie 2021

Un american, supravieţuitor al atacurilor de la 11 septembrie, a murit în atentatu din Kenya

Spindler se află printre cei ucişi marţi într-un atac terorist la un hotel din Nairobi, a informat compania pe care el a fondat-o.

El ar fi împlinit 41 de ani săptămâna viitoare, au declarat părinţii săi pentru postul KTRK.

Spindler era consilier pentru investitori, au declarat părinţii săi iar acest lucru l-ar fi adus în Nairobi.

Spindler era fondatorul, CEO şi directorul de management al I-DEV International, o firmă de consiliere care încearcă să crească afacerile din ţările în curs de dezvoltare.

Înainte să îşi înfiinţeze propria companie, el a lucrat la World Trade Center în New York. Spindler a ajuns târziu la locul de muncă pe 11 septembrie. El ieşea de la metrou în momentul în care primul turn a picat.

Ulterior, el s-a alăturat programului de voluntariat Peace Corps în Peru. Acolo, el a ajutat fermierii să se dezvolte pentru a-şi putea vinde produsele către pieţe mai mari.

Conform biografiei sale de pe site-ul I-DEV, el a contribuit la creşterea unei companii de agricultură care a ajuns să valoreze şapte milioane de dolari în perioada petrecută în Peru.

Spindler a ajutat la creşterea a peste 100 de afaceri medii sau mici în ţările aflate în curs de dezvoltare.

„Ne este dor de el. Este atât de trist că o persoană tânără, inteligentă este pierdută din cauza terorismului”, a afirmat mama sa, Sarah Spindler, pentru NBC News.

Douăzeci şi una de persoane au fost ucise în atacul de marţi într-un complex hotelier la Nairobi de către islamişti radicali.

Gruparea islamistă somaleză Al-Shabaab, care a revendicat marţi atacul, a anunţat miercuri că a acţionat ca represalii faţă de transferul Ambasadei Statelor Unite la Ierusalim, potrivit centrului american de supraveghere a site-urilor jihadiste SITE.
Cei cinci atacatori din cadrul grupării Al-Shabaab, afiliată Al-Qaida, s-au baricadat timp de 20 de ore şi au fost ucişi toţi.

Ultima oră
Pe aceeași temă