10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalUE trebuie să îi primească pe afganii care fac obiectul unei amenințări...

UE trebuie să îi primească pe afganii care fac obiectul unei amenințări imediate, susține un comisar

„Trebuie să evităm ca oamenii să pornească în călătorii foarte periculoase spre a ajunge clandestin până la frontierele UE. Trebuie să-şi ajutăm înainte de asta”, a afirmat Ylva Johansson în finalul unei reuniuni prin videoconferinţă a miniştrilor de interne din ţările Uniunii.

„Este important să-i ajutăm pe cei care fac obiectul unei ameninţări imediate să se instaleze în statele UE”, a insistat ea, menţionându-i pe jurnaliştii şi afganii care au lucrat pentru respectarea „drepturilor fundamentale”.

„Este, de asemenea, esenţial să luăm în considerare dimensiunea genului, să putem ajuta femeile şi fetele”, a adăugat comisarul european.

Ylva Johansson a chemat statele UE să-şi „accelereze operaţiunile” de primire de refugiaţi, „mărindu-şi cotele” de cetăţeni afgani pe care îi pot prelua.

Dacă Angela Merkel, cancelarul german, s-a declarat marţi deschisă unei primiri „controlate” de refugiaţi afgani „în mod special vulnerabili”, subiectul provoacă o dezbatere aprinsă în rândul Celor 27.

Cele mai citite

Parlamentul UE aprobă interzicerea produselor fabricate prin muncă forțată

Parlamentul European a aprobat normele care interzic în UE vânzarea, importul și exportul de bunuri fabricate prin muncă forțată, scrie Reuters. Măsura a fost impusă...

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...

Isărescu: Ne propunem să adâncim şi să extindem colaborarea pe care o avem prin parteneriatul BNR-ASE

Banca Naţională a României îşi propune să adâncească şi să extindă parteneriatul cu Academia de Studii Economice, scopul fiind acela de a construi în...
Ultima oră
Pe aceeași temă